Mitä Hamsterin Häkkiin

 • Tämä aihe on tyhjä.
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • 21 kesäkuun, 2023 klo 8:57 pm #4147

  +
  Mitä Hamsterin Häkkiin

  Jos olet hankkinut hamsterin tai harkitset sellaisen hankkimista, on tärkeää, että varmistat sen tarvitsevan hyvän ja turvallisen kodin. Hamsterit tarvitsevat sopivan kokoisen häkin, jossa he voivat nukkua, levätä, syödä ja leikkiä mukavasti. Tässä artikkelissa annamme vinkkejä siitä, mitä hamsterin häkkiin tulisi sisällyttää ja kuinka varmistat, että se on sopiva paikka sinun uudelle lemmikillesi.

  Häkin koko ja rakenne

  Hamsterin häkin koko on yksi tärkeimmistä seikoista, jotka on otettava huomioon. Hämähdyksille tarvitaan tarpeeksi tilaa pyöriä, leikkiä ja kiipeillä, joten olisi hyvä, että häkki on vähintään 30x50cm. Tietenkin, mitä suurempi häkki, sitä parempi! Toiseksi häkin on oltava turvallinen lemmikillesi. Häkkejä ei ole tarkoitettu vain hamtereille, joten varmista, että häkin verkot eivät ole liian suuria. Hamsterit voivat juosta ja kiipeillä, mutta ne voivat myös yrittää purra verkkoon ja loukkaantua. Häkin tulee olla myös mahdollisimman ilmava, jotta se voi hengittää kunnolla.

  Lepotilat

  Hamsterit tarvitsevat paikan, jossa he voivat nukkua ja levätä. Häkin sisällä on hyvä olla ainakin yksi pesä, joka on pehmustettu pehmeällä materiaalilla, kuten kangas- tai paperisolulla. Hamsterit pitävät myös piilopaikoista, joissa he voivat käpertyä levätäkseen tai piiloutuakseen. Paperilaatikot tai PVC-putket ovat hyviä vaihtoehtoja lemmikkiystävällesi kun tarvitset piilopaikkoja häkissä.

  Juoksupyörä

  Hamsterit tarvitsevat liikuntaa, joten juoksupyörä on paras ratkaisu. Hamsterit juoksevat keskimäärin 5-6km päivässä, joten juoksupyörä on erittäin tärkeä. Juoksupyörän tulee olla tarpeeksi suuri ja siinä tulee olla suljettu pohja, jotta hamsteri ei jää kiinni.

  Syöttö- ja juomakupit

  Hamsterit tarvitsevat juomakupin juodakseen vettä ja syöttökupin, jossa he voivat syödä ruokaansa. Syöttökupit voivat olla lasia tai muovia, kunhan ne eivät ole liian raskaita jotta hamsteri ei jää niiden alle. Varmista myös, että hamsteri voi helposti nousta ja laskeutua kupilta. Juomakuppina on parasta käyttää automaattista juomakuppia, joka vapautuu vettä kun hamsteri juo siitä.

  Pohjamateriaali

  Häkin pohjamateriaali on tärkeä tekijä hamsterin mukavuudelle. Paras vaihtoehto on paperit toisinaan uusien purujen tai lasten reunusmateriaalien kanssa, jotta hamsteri voi kaivaa ja kaivaa kuoppia mukavuutensa vuoksi. Varmista, että pohjamailla on riittävä kerros, jotta hamsteri voi kaivaa mukavasti ja siivota häkki säännöllisesti.

  Yhteenveto

  Kun olet valinnut oikean kokoisen häkin hamsterillesi, olet jo hyvässä alussa. Varmista, että hankit myös liikkumisominaisuudet, kuten juoksupyörän. Piilopaikkojen ja pesien avulla hamsterit voivat levätä ja juoda ja syödä suhteellisen turvallisesti. Hyvä pohjamailla on erittäin tärkeä hyvän elämän takaamiseksi hamsterillesi. Kaiken kaikkiaan hamsterin häkin suunnittelun ei pitäisi olla liian monimutkaista, mutta on tärkeää ottaa huomioon hamsterin elintarvikkeet ja turvallisuuden tarpeet. Kun olet suunnitellut ja rakentanut häkin, voit olla varma, että hamsterisi saa turvallisen ja mukavan kodin!
  **

 • Sinun täytyy olla kirjautuneena sisään vastataksesi tähän aiheeseen.