Mitä Hamsteri Tarvitsee

 • Tämä aihe on tyhjä.
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • 21 kesäkuun, 2023 klo 8:57 pm #4834

  +
  Mitä Hamsteri Tarvitsee?

  Hamsteri on suloinen ja viehättävä lemmikkieläin. Hamsterit ovat suosittuja erityisesti lasten keskuudessa, sillä ne ovat helposti hoidettavia ja vievät vain vähän tilaa. Jotta hamsteri pysyy terveenä ja onnellisena, on tärkeää antaa sille oikeanlaista hoitoa ja tarvikkeita. Tässä artikkelissa käymme läpi muutamia tärkeitä asioita, joita sinun tulee ottaa huomioon hamsterin hoidossa.

  1. Asuinpaikka

  Hamsteri tarvitsee tilavan ja turvallisen asumusen. Hamsterille sopii hyvin häkki tai terraario. Häkin koon tulee olla vähintään 50×30 cm. Suurempi koko on parempi, sillä hamsteri tarvitsee tilaa liikkumiseen sekä piiloutumiseen. Häkin pohjalle tulee laittaa riittävästi turvetta tai muita pehmeitä materiaaleja, sillä hamsteri kaivaa mielellään pesää. Lisäksi tarvitaan juoksupyörä, jotta hamsteri voi liikkua ja kuluttaa energiaa.

  2. Ruoka ja juoma

  Hamsteri tarvitsee monipuolista ravintoa, jotta sen terveys pysyy hyvänä. Hamsterille sopii erityisesti kuiva ruoka, joka on suunniteltu juuri hamstereille. Ruokaa tulee olla tarjolla aina, ja sen tulee olla tuoretta. Veden tulee olla tarjolla juomapullosta tai -astiasta, joka tulee puhdistaa säännöllisesti.

  3. Pehmusteet ja pesät

  Hamsterit tykkäävät piiloutua pesiin ja tehdä niitä itse. Häkissä tulisi olla erilaisia pesiä, joissa hamsteri voi nukkua ja lepäillä. Pesät voivat olla esimerkiksi puuhun tai muihin tunnelimuotoisiin leluihin integroituja. Hamsteri tykkää myös pehmeistä tunnelmista, joten häkiin suositellaan esimerkiksi kerroksellisia pesäalueita tai pehmeitä, pörröisiä materiaaleja.

  4. Harrastukset

  Hamsteri on aktiivinen eläin, joka kaipaa myös aktiviteetteja. Juoksupyörä on yksi hyvä vaihtoehto, mutta hamsterin harrastuksiin voi kuulua myös esimerkiksi kiipeilyteline, erilaiset lelut, tonkimisalusta tai tekotunneli. Hamsteri kaipaa erilaisten aktiviteettien lisäksi myös omaa rauhaa, joten se tulee koskea vain silloin kun se haluaa.

  5. Lepo

  Hamsteri nukkuu päivisin ja on aktiivinen yöllä. Hamsterin unen tarve on kuitenkin kokoonsa nähden suuri, eli hamsteri tarvitsee lepoa myös yöaikaan. Häkki tulee olla sijoitettu rauhalliseen paikkaan, jossa hamsteri voi nukkua häiriöittä. Joskus hamsteri saattaa havahtua yöllä, mutta sen ei tule olla merkki siitä, että häiritsee uniasi. Voit siirtää häkin toiseen huoneeseen tai lisätä äänieristyksiä, jotta häkin sijoitus ei häiritse omaa nukkumistasi.

  6. Siisteys

  Hamsterin häkki tulee siivota säännöllisesti. Pohjan turve ja muut pehmusteet tulee vaihtaa noin kahden viikon välein, ja muutenkin häkin puhdistukseen tulee kiinnittää huomiota. Hamsterit saattavat tehdä pissojaan ja jätöksiään käytävillesi ja alustoille. Tämän vuoksi sinun tulee osata käsitellä eläimen jätöksiä ja tarpeita. Lisäksi hamsterin tassut voivat kaivella alustojaan ja murusia saattaa päätyä matolle, huonekaluihin tai lattialle.

  Yhteenveto

  Hamsteri tarvitsee monipuolista hoitoa ja tarvikkeita pysyäkseen terveenä ja onnellisena. Sen asuminen tulisi olla turvallinen ja riittävän tilava. Hamsterin ruoka ja juoma tulee olla tarjolla aina, harrastuksia tulee olla monipuolisesti, ja sille tulee olla tarjolla pesiä ja pehmusteita. Hamsterin unen tulee myös olla häiriötöntä, jotta se voi nukkua tarpeeksi. Siisteydestä tulee huolehtia säännöllisesti. Kun hamsteria hoidetaan oikein, se on iloinen ja terve lemmikki.
  **

 • Sinun täytyy olla kirjautuneena sisään vastataksesi tähän aiheeseen.