Mitä Hamsteri Syö

 • Tämä aihe on tyhjä.
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • 21 kesäkuun, 2023 klo 8:55 pm #4122

  +

  Mitä hamsteri syö?

  Hamsterit ovat suosittuja lemmikkejä Suomessa, ne ovat pienikokoisia, helppoja hoidettavia ja viihtyvät asuvat sisätiloissa. Hamsterin ruokinta on erittäin tärkeää sen terveyden ja hyvinvoinnin kannalta. Tässä on muutamia vinkkejä siitä, mitä hamsterin tulisi syödä.

  Laadukas kaupallinen hamsterinruoka

  Kaupallisessa hamsterinruoassa on kaikki tarvittavat ravintoaineet, proteiinit, hiilihydraatit ja rasvat, joita lemmikki tarvitsee. Laadukas ruoka tulee sisältää myös vitamiineja ja kivennäisaineita. Hamsterille voi tarjota kuivattuja hedelmiä ja vihanneksia, mutta suurina määrinä ne voivat olla haitallisia. Porkkana ja kurkku ovat hyviä vaihtoehtoja.

  Heinä ja juoma

  Hamsterin ruokavaliossa tulisi olla myös heinää, joka auttaa kuljettamaan pois karkeaa ruokaa ja pitää niiden hampaat terveinä. Muita vaihtoehtoja ovat kaura, jyvät, palmupähkinät ja herneet. Vettä tulee olla aina saatavilla, on suositeltavaa käyttää juoma-automaattia, jotta se pysyy puhtaana. Voi olla myös hyödyllistä tarjota hamsterille kivennäisvettä.

  Herkut ja välipalat

  Hamsterit rakastavat välipaloja, mutta niiden tulisi olla säästeliäästi annettuja. Namit ja pähkinät sisältävät yleensä runsaasti kaloreita ja sokeria, joka voi johtaa hamsterin ylipainoon. Kookosöljy, auringonkukan siemenet ja mantelit ovat hyviä vaihtoehtoja, mutta vain satunnaisesti.

  Varo myrkyllisiä ruokia

  Mikään ei ole tärkeämpää kuin pienokaisesi turvallisuus. Muutamia ruokia, joihin tulisi välttämättä kiinnittää huomiota, ovat avokado, sipuli, suklaa, maitotuotteet, viinirypäleet, kirsikat ja mango.

  Yhteenveto

  Hamsterin ruokavalio tulisi perustua kaupalliseen hamsterinruokaan, joka sisältää kaikki välttämättömät ravintoaineet. Kuivattuja hedelmiä ja vihanneksia voi käyttää välipaloina, samoin kuin pähkinät ja kookosöljy. Heinä ja juoma ovat tärkeä osa hamsterin ruokavaliota. Vältä myrkyllisiä ruokia, kuten sipuleita, suklaata ja viinirypäleitä. Huolehdi hamsterin hyvinvoinnista tarkkailemalla sen painoa ja terveyttä. Kirjoita seuraavan kerran muistiinpanovihkoon lemmikkisi syömät asiat.
  **

 • Sinun täytyy olla kirjautuneena sisään vastataksesi tähän aiheeseen.