Mitä Häät Maksavat

 • Tämä aihe on tyhjä.
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • 21 kesäkuun, 2023 klo 8:57 pm #1383

  +
  Mitä Häät Maksavat

  Häät ovat yleensä yksi elämän suurimmista juhlista, mutta samalla myös yksi kalleimmista. Suomessa hääbudjetti vaihtelee suuresti riippuen esimerkiksi hääparin toiveista, vierasmäärästä ja alueesta, jossa häät järjestetään. Tässä artikkelissa tarkastelemme tarkemmin, mitä häiden järjestäminen suunnilleen maksaa Suomessa.

  Hääpaikka ja catering

  Eräs suurimmista kulueristä on hääpaikka ja catering, joka yleensä kattaa noin puolet hääbudjetista. Suomessa on monia kauniita hääpaikkoja, kuten kartanoita, huviloita ja hotelleja, joiden hinta vaihtelee alueesta ja ajankohdasta riippuen. Yleensä häät kannattaa varata hyvissä ajoin etukäteen, sillä suosituimmat paikat ovat usein varattuja kuukausia tai jopa vuosia etukäteen.

  Cateringin hinta riippuu ravintolan valinnasta ja siitä, kuinka monipuolinen ja laadukas tarjoilu on. Yleensä hääpaikkaan integroituna oleva catering on kalliimpaa kuin erillinen ulkopuolinen palveluntarjoaja. Hääkakku maksaa yleensä noin 3-10 euroa per henkilö, ja sen hinta riippuu kakun koosta, koristeista ja mausta.

  Kukat ja koristeet

  Kukat ja koristeet ovat tärkeitä häiden tunnelman luomisessa. Kukkien hinta vaihtelee haluttujen kukkalajien mukaan. Esimerkiksi ruusuja käytetään usein häissä, ja niiden hinta vaihtelee noin 1,5-3 euroa per kpl. Koristeiden hinta riippuu materiaaleista ja käsityöstä. Esimerkiksi käsintehtyjä koristeita voi teettää noin 50-100 euron tuntihinnalla.

  Häiden pukeutuminen

  Häiden pukeutuminen on tärkeä osa juhlaa, ja sen hinta vaihtelee suuresti. Morsiamen mekko on yleensä suurin pukeutumiseen liittyvä kulu, ja sen hinta vaihtelee muutamasta sadasta eurosta aina useisiin tuhansiin euroihin. Morsiuspukuun tulee ottaa huomioon myös koristeet, kuten kengät, korvakorut, laukku ja huntu. Morsiamen kampauksen ja meikin hinta vaihtelee hiustyypin ja toiveiden mukaan, ja ne maksavat yleensä noin 100-300 euroa.

  Morsiussuitset maksavat yleensä noin 200-500 euroa, ja sen lisäksi hintaan liittyy usein myös paita, solmio ja kengät. Bestmanin puvun hinta vaihtelee noin 200-500 euron välillä, ja sen lisäksi häihin osallistuvat miehet tarvitsevat usein myös puvun vuokrauksen tai ostamisen.

  Hääkutsut ja valokuvat

  Hääkutsujen ja kiitoskorttien hinta vaihtelee kutsujen tyylin ja painomäärän mukaan. Yleensä kutsut maksavat noin 1-2 euroa kpl, ja kiitoskorteista saa käyttää hieman vähemmän.

  Valokuvat ovat tärkeä osa jokaista häät, sillä ne tallentavat tärkeän päivän muistiin. Hääparin tulee varata hääkuvaaja hyvissä ajoin ennen juhlaa. Hääkuvauksen hinta vaihtelee kuvaajan ammattitaidon ja tarjoaman paketin mukaan, ja hinta vaihtelee noin 1000-3000 euroa välillä.

  Lopuksi

  Häiden kokonaisbudjetti vaihtelee suuresti riippuen hääparin toiveista ja tarpeista. Suomessa häiden keskimääräinen hinta on noin 15 000-20 000 euroa, ja se sisältää ruokailun, hääpaikan, pukeutumisen, kukat, koristeet, kutsut, valokuvat ja musiikin. Hääbudjettiin kannattaa varata riittävästi aikaa ja rahaa, jotta juhlasta tulee juhlava ja ikimuistoinen.
  **

 • Sinun täytyy olla kirjautuneena sisään vastataksesi tähän aiheeseen.