Mitä Grillijuhliin

 • Tämä aihe on tyhjä.
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • 21 kesäkuun, 2023 klo 8:57 pm #6017

  +

  Mitä Grillijuhliin?

  Kesän saapuminen tarkoittaa monelle suomalaiselle grillaamisen aloittamista. Grillijuhlat ovatkin yksi kesän tärkeimmistä perinteistä, johon ystävät ja suku kokoontuvat yhteen nauttimaan hyvästä ruoasta ja seurasta. Mutta mitä kaikkea grillijuhlissa kannattaa tarjota? Tässä muutama vinkki.

  Grillaustarvikkeet

  Ennen kuin aloitat juhlien suunnittelun, varmista että grillaustarvikkeet ovat kunnossa. Tarvitset ainakin hyvän grillin, hiilet tai kaasun, grillausvälineet sekä muutamia tarjoilualustoja. Lisäksi voit hankkia grilliin sopivia leivänpaahtimia, savustuspuruja tai muita tarvikkeita, joilla voit parantaa ruoan makua.

  Suosituimmat grilliruoat

  Suomessa yleisimmät grillattavat ruoat ovat makkarat ja grillipihvit, mutta valikoima kannattaa laajentaa erilaisilla kasviksilla, kaloilla ja merenelävillä. Muista myös tarjota erilaisia kastikkeita ja mausteita, joilla jokainen voi säätää ruoan makuunsa sopivaksi. Vaihtoehtoina voit harkita esimerkiksi seuraavia grilliruokia:

  – Grillattu lohi tai muu kala
  – Kanasatay
  – Grillattu tofu
  – Kasvikset, kuten paprika, kesäkurpitsa, sienet ja maissi
  – Lihapullat
  – Porsaanfilee
  – Häränfilee

  Hyvä ja monipuolinen salaattipöytä

  Juuri oikeanlainen salaattipöytä on olennainen osa onnistuneita grillausjuhlia. Tarjoa erilaisia salaattilajeja, kuten perinteistä vihersalaattia, caesarsalaattia, coleslawta ja pastasalaattia. Voit myös tarjota erilaisia dippejä, kuten guacamole, tzatziki tai etikkaisia kasviksia.

  Ruoan lisukkeet

  Grillausjuhliin kuuluu tietenkin myös hyvät lisukkeet. Perinteiset perunat ja maissit ovat herkullisia, mutta kokeile myös erilaisia vaihtoehtoja, kuten valkosipuliperunoita tai bataattilohkoja. Lisukkeisiin voit myös yhdistää erilaisia kasviksia tai sieniä.

  Hyvät juomat

  Juhlien pelastaa hyvät juomat. Tarjoa vieraille vaihtoehtoja muutamilla erilaisilla juomilla, kuten oluella, viinillä tai virvoitusjuomilla. Myös erilaiset mocktailit, kuten sitruuna-limejuoma tai mansikkalimonadi, ovat mainio vaihtoehto.

  Makeat jälkiruoat grillaamalla

  Mitä grillijuhliin sopii paremmin kuin hieman makeaa grilliruoan jälkeen? Kokeile grillata hedelmiä, kuten ananaksia tai persikoita, tai tehdä grillattuja banaanikääryleitä lempitäytteelläsi. Voit tarjota jälkiruoan lisäksi myös pientä naposteltavaa, kuten karkkeja tai pähkinöitä.

  Muistathan myös huolehtia riittävästä istumapaikkojen määrästä, ja pitää huoli vieraiden viihtyvyydestä. Hyvä tunnelma syntyy yhteisestä hauskanpidosta, joten muista myös pitää hauskaa!
  **

 • Sinun täytyy olla kirjautuneena sisään vastataksesi tähän aiheeseen.