Mitä Grillatusta Broilerista

 • Tämä aihe on tyhjä.
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • 21 kesäkuun, 2023 klo 8:57 pm #5974

  +

  Mitä Grillatusta Broilerista?

  Miksi broileri on hyvä grillattava?

  Broileri on yksi suosituimpia grillattavia lihoja Suomessa. Syy tähän on yksinkertainen: broileri on nopea ja helppo grillattava. Broileri on myös terveellistä, sillä se sisältää vähän rasvaa ja paljon proteiinia.

  Miten valmistetaan grillattua broileria?

  Broilerin grillauksessa tärkeintä on se, että liha ei kuivu. Tämä onnistuu parhaiten, kun broileri paistetaan kypsäksi, mutta ei ylikypsäksi. Broileria on parasta marinoida ennen grillauksen aloittamista. Marinadi voi olla esimerkiksi oliiviöljyä, sitruunanmehua ja erilaisia mausteita. Marinadi antaa broilerille lisämakua ja se grillautuu meheväksi.

  Grillatessa broilerin sisälämpötilan tulisi olla noin 75 astetta, jotta liha ei jää liian raakaksi. Kun broileri on kypsä, se kannattaa antaa levähtää folion alla noin viisi minuuttia ennen tarjoilua. Näin lihan lihasnesteet eivät valu ulos ja liha pysyy mehevänä.

  Mitä lisukkeita sopii grillatun broilerin kanssa?

  Grillatun broilerin kanssa voi tarjoilla monipuolisia lisukkeita. Yksi hyvä vaihtoehto on erilaiset salaatit, esimerkiksi vihreä salaatti, caesarsalaatti tai pasta/kikherne/seitansalaatti. Perunat ja muut juurekset sopivat myös mainiosti grillatun broilerin kanssa. Yrtit ja marinoidut kasvikset tai grillatut tomaatit luovat hienostuneen makuelämyksen broilerin rinnalle, ja tuovat raikkautta ja väriä ruokalajiin.

  Minkälaista juomaa grillatun broilerin kanssa sopii juoda?

  Grillatun broilerin kanssa sopii juoda kevyttä punaviiniä tai valkoviiniä. Vaalea olut ja vaaleanpunainen tai valkoinen kuohuviini ovat myös hyviä vaihtoehtoja. Alkoholittomista juomista esimerkiksi inkiväärioluthyvä valinta. Juomavalinta riippuu tietysti myös siitä, keitä grillaukseen osallistuu ja mikä on makumieltymys.

  Johtopäätös

  Grillattu broileri on nopea, maukas ja terveellinen tapa valmistaa lihaa. Grillatun broilerin kanssa voi tarjoilla monipuolisesti erilaisia lisukkeita ja sopivan juoman valitsemalla ruokaelämys on taattu. Yksinkertaista ruokaa, jonka valmistus on helppoa ja nopeaa.
  **

 • Sinun täytyy olla kirjautuneena sisään vastataksesi tähän aiheeseen.