Mitä Geokätköilijä Tarvitsee

 • Tämä aihe on tyhjä.
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • 21 kesäkuun, 2023 klo 8:57 pm #1308

  +

  Mitä Geokätköilijä Tarvitsee

  Geokätköily on hauska harrastus, joka perustuu satelliittiavusteiseen paikannukseen. Kun lähdet metsään etsimään kätköjä, tarvitset kuitenkin muutakin kuin vain puhelimen ja GPS:n. Tässä artikkelissa kerromme, mitä geokätköilijä tarvitsee.

  GPS-laite tai älypuhelin

  GPS-laite tai älypuhelin on geokätköilijän tärkein väline. GPS-laite koostuu vastaanottimesta, joka vastaanottaa signaaleja satelliiteilta ja laskee sijainnin. Älypuhelimet ovat nykyään yleensä varustettu GPS-vastaanottimella, joten jos sinulla on älypuhelin, voit käyttää sitä navigointiin.

  Geokätköilysovellus

  Jos käytät älypuhelinta, tarvitset geokätköilysovelluksen. Sovelluksella voit löytää lähimmät kätköt, nähdä niiden koordinaatit ja lisätä kätköjä omaan listaasi. Sovelluksia on useita erilaisia, ja niiden toiminnot vaihtelevat. Jotkut sovellukset ovat ilmaisia, joissain on maksullisia ominaisuuksia. Tutustu eri sovelluksiin ja valitse itsellesi sopivin.

  Hakuvarusteet

  Kun olet löytänyt kätkön koordinaatit, tarvitset hakuvarusteita. Riippuen kätkön sijainnista ja maastosta, voit tarvita esimerkiksi metsästyspuukkoa, kompassia, pientä kynää, pinsettejä tai pinsettimäistä työkalua, kädessä pidettäviä suurennuslaseja tai UV-valoa. Muista myös ottaa mukaan vettä, evästä ja tarvittaessa kartta.

  Kulkupeli

  Jos kätköt sijaitsevat kaukana toisistaan tai maasto on haastava, tarvitset kulkupelin. Pyörä on kätevä, jos haluat liikkua nopeasti pitkiä matkoja. Jos käytät harrastukseen erikoistunutta ajoneuvoa, voit viedä mukanasi myös suurempia hakuvarusteita, kuten etsimen tai kaivinkoneen.

  Valo- ja suojausvälineet

  Jos kätköilyretki venyy pimeään asti, tarvitset taskulampun. Lämpiminä vuodenaikoina voit käyttää hyönteiskarkotetta, kun taas kylmempinä vuodenaikoina tarvitset lämpimiä vaatteita ja tarvittaessa jääraudat. Muista myös huolehtia siitä, että sinulla on mukanaan ensiapupakkaus, jolla voit hoitaa pienet haaverit retkellä.

  Geokätköily on hauska harrastus, joka sopii kaikille, jotka pitävät luonnossa liikkumisesta. Yllämainitut varusteet auttavat sinua löytämään kätköt helpommin ja nopeammin. Muista myös noudattaa maanomistajan ja luonnon suojeluohjeita, jotta voimme nauttia harrastuksesta myös tulevaisuudessa.

  **

 • Sinun täytyy olla kirjautuneena sisään vastataksesi tähän aiheeseen.