Mitä Fasismi Tarkoittaa

 • Tämä aihe on tyhjä.
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • 21 kesäkuun, 2023 klo 8:57 pm #789

  +

  Mitä Fasismi Tarkoittaa?

  Fasismi on poliittinen ideologia, joka korostaa yksilön alistamista valtion ja sen johdon alle. Se uskoo voimakkaasti autoritaarisen hallinnon ja kansallisen yhtenäisyyden tarpeeseen, ja vastustaa yksilönvapauksia sekä demokratiaa.

  Fasismin historia

  Fasismin juuret juontuvat Italiaan, missä Benito Mussolini perusti fasistipuolueen vuonna 1919. Puolue nousi valtaan vuonna 1922 ja Mussolinista tuli Italian diktaattori. Fasismin vaikutus levisi myös muihin Euroopan maihin, erityisesti Saksaan, missä Adolf Hitler johti kansallissosialistipuoluetta.

  Fasismi on sekoitus natsismia ja autoritarismia, ja sen tavoitteena on yhteiskunnan ja valtion täydellinen yhtenäisyys, johon kuuluu kansallismielisyys, militarismi, järjestys ja kurinalaisuus. Fasistiset hallitukset käyttivät voimakeinoja vihollisten poistamiseksi, propagandan levittämiseksi, väärän tiedon levittämiseksi ja ihmisoikeuksien rajoittamiseksi.

  Fasismin ominaispiirteet

  Fasismi korostaa kansallismielisyyttä, joka tarkoittaa, että kansallinen yhtenäisyys ja arvojärjestelmä ylittävät kaikki muut ryhmät tai yksilöt. Se myös painottaa autoritaarista hallintoa, jossa valta keskittyy yhdelle henkilölle tai ryhmälle, ja vastustaa demokratiaa ja kansanvaltaa.

  Fasismi myös vastustaa yksilönvapauksia, kuten sananvapautta ja tiedonvapautta, ja pitää niitä uhkana kansallisyhtenäisyydelle. Se kannattaa myös voimakasta sotilaallista nationalismia, joka voi johtaa sotien ja aggressiivisten toimien käyttöön muiden valtioiden ja etnisten ryhmien suhteen.

  Fasismin vastustaminen

  Fasismi on aina ollut vastenmielistä monille ihmisille, jotka kannattavat demokraattisia arvoja ja yksilönvapauksia. Silti fasismin vastustaminen on haastavaa, sillä se voi sisältää väkivaltaisia toimia ja uhkaavan, väärän tiedon levittämistä. Tärkeintä on rohkaista ihmisiä keskustelemaan ja jakamaan tietoa fasismin vaaroista, ja tukea niitä, jotka kärsivät rasismista ja väkivallasta.

  Kaikki ihmiset, erityisesti poliittiset johtajat, ovat vastuussa torjumaan fasismin leviämistä yhteiskunnassa. On tärkeää säilyttää avoin, demokraattinen yhteiskunta, jossa jokaisella ihmisellä on oikeus ilmaista mielipiteensä ilman pelkoa.

  **

 • Sinun täytyy olla kirjautuneena sisään vastataksesi tähän aiheeseen.