Mitä Evääksi Retkelle

 • Tämä aihe on tyhjä.
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • 21 kesäkuun, 2023 klo 8:57 pm #5416

  +
  Mitä Evääksi Retkelle Suomessa

  Suomen luonto on täynnä kauniita maisemia ja upeita seikkailuja, jotka houkuttelevat ihmisiä retkeilemään ympäri vuoden. Olit sitten patikoimassa kansallispuistossa tai hiihtämässä tunturin huipulle, yksi tärkeimmistä asioista, joita sinun täytyy ottaa huomioon on eväät.

  Ruoka on tärkeä osa retkeilyä, sillä se antaa sinulle energiaa ja auttaa sinua jaksamaan pidempään. Mutta mitä eväät ovat parhaita Suomen retkille? Tässä on muutamia ideoita:

  1. Voileivät ja välipalat

  Voileivät ovat yksi helpoimmista tavoista ottaa eväät mukaan retkelle. Voit valmistaa niitä etukäteen kotona ja pakata ne mukaan retkeilyreppuun. Voit valita täytteeksi esimerkiksi juustoja, kasviksia, kinkkua tai kalaa.

  Välipaloiksi kannattaa pakata hedelmiä, pähkinöitä, proteiinipatukoita tai vaikkapa jogurttia. Nämä eväät pitävät sinut kylläisenä ja antavat sinulle energiaa retken aikana.

  2. Kuumat juomat

  Suomen retkikohteissa voi olla hyvin viileää, joten kuumat juomat, kuten tee, kaakao tai kahvi voivat auttaa pitämään sinut lämpimänä ja energisoituneena. Voit pakata mukaan termospullon, jolla voit pitää juoman kuumana koko päivän ajan.

  3. Kuivatut ruuat

  Kuivatut ruuat, kuten nuudelit, riisi ja keksit ovat myös hyviä eväitä retkelle. Ne ovat kevyitä ja helppoja pakata mukaan, eivätkä ne vaadi erityistä valmistusta. Voit vain kaataa ne kuumaa vettä sisältävään astiaan ja odottaa, kunnes ne pehmenevät. Kuivatut ruuat ovat myös pitkäkestoisia, joten voit pakata niitä mukaan pidemmillekin retkille.

  4. Lämmin ruoka

  Jos aiot retkeillä kylmällä säällä, lämmin ruoka voi olla erityisen tärkeää. Voit pakata mukaan erilaisia keittoja, patoja tai muhennoksia. Jos olet valmis kantamaan hieman painoa mukanasi, voit pakata mukaan keittiövälineitä ja valmistaa ruoan retkellä.

  5. Makeat ja suolaiset herkut

  Herkut ovat tärkeä osa retkeilykokemusta, joten älä unohda pakata mukaan suosikkikarkkejasi tai suolaisia naposteltavia. Ne antavat sinulle lisää energiaa ja voivat piristää mieltäsi pitkän vaeltamisen jälkeen.

  Jos haluat välttää roskien kertymisen retkikohteeseen, voit pakata eväät esimerkiksi muovirasioihin tai kangaskasseihin, joita voit käyttää uudelleen ja uudelleen.

  Lopuksi, muista aina suunnitella eväät etukäteen ja huomioida retkikohteen olosuhteet ja pituus. Ota mukaan tarpeeksi ruokaa, jotta jaksat koko retken ajan, mutta älä myöskään pakkaa liikaa, sillä raskas reppu voi tehdä retkestä epämukavan. Nauti retkistä Suomen upeassa luonnossa hyvän ruoan kanssa!
  **

 • Sinun täytyy olla kirjautuneena sisään vastataksesi tähän aiheeseen.