Mitä Etäyhteys Tarkoittaa

 • Tämä aihe on tyhjä.
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • 21 kesäkuun, 2023 klo 8:56 pm #298

  +
  Mitä Etäyhteys Tarkoittaa? Näin Se Toimii Suomessa

  Etäyhteys on tullut nykypäivänä erittäin tärkeäksi monille suomalaisille työpaikkojen ja koulujen siirtyessä yhä enemmän nettiin. Etäyhteys mahdollistaa työskentelyn ja opiskelun tarvittaessa paikasta riippumattomasti, jolloin matkustaminen ja aikavyöhykkeiden huomioiminen eivät enää ole esteitä.

  Mutta mitä etäyhteys tarkoittaa ja miten se toimii Suomessa?

  Etäyhteys tarkoittaa verkkoyhteyttä ja sen avulla voidaan muodostaa yhteys erilaisiin verkkopalveluihin ja -sovelluksiin. Etäyhteys voi olla joko langallinen tai langaton. Langallinen etäyhteys tarkoittaa yhteyttä, joka on muodostettu kaapelilla esimerkiksi Ethernet-kaapelilla. Langattomassa etäyhteydessä taas käytetään wifi-verkkoa.

  Tämän päivän teknologian ansiosta etäyhteys on erittäin nopea ja turvallinen. Suurin osa suomalaisista käyttääkin tänä päivänä langatonta wifi-verkkoa.

  Etäyhteys voi olla myös vpn-yhteys (Virtual Private Network). VPN on yksityinen verkkoyhteys, joka mahdollistaa turvallisen tiedonsiirron eri sijaintien välillä. VPN:n avulla pystytään myös piilottamaan oma IP-osoite ja tietoturvan kohottaminen onnistuu muutamalla napin painalluksella.

  VPN-yhteys on erityisen tärkeä monille suomalaisille, jotka käyttävät internetiä työnsä vuoksi. VPN:n avulla suojataan verkkoyhteyttä, jolloin tiedot eivät päädy vääriin käsiin. VPN-toiminnassa yhdistäminen kohdistuu palvelimeen ulkopuolisesta sijainnista ja tällä tavoin sijainti ei vaikuta koneen toimintaan.

  Suomessa on erittäin hyvät mahdollisuudet etäyhteyksien muodostamiseen, sillä maassa on erittäin nopea valokuituverkko. Valokuituverkko mahdollistaa huippunopean internet-yhteyden ja sitä onkin kaupungeissa ja taajamissa tarjolla laajasti.

  Erityisen tärkeää valokuidun käyttö on esimerkiksi suurissa asuinkiinteistöissä, kuten taloyhtiöissä, joissa yhteysnopeus on kovilla, sillä internetin käyttö vaatii näissä tiloissa huomattavan suuren datanopeuden. Valokuidun käyttö lisäksi poistaa kalliin ja huonoja yhteyksiä poteva kupari-kaapelin ongelmat.

  Yhteenvetona voidaan todeta, että etäyhteys on tämän päivän tarpeisiin vastaava teknologia, joka mahdollistaa työskentelyn ja opiskelun paikasta riippumatta, kunhan verkkoyhteys on kunnossa. Suomessa laadukas ja nopea valokuituverkko mahdollistaa etäyhteyksien muodostamisen monenlaisissa tilanteissa ja VPN:n käyttö taas on erityisen tärkeää, kun halutaan varmistua tiedon turvallisuudesta.

  Suomessa asuvien ihmisten ei siis tarvitse huolehtia huonoista internet-yhteyksistä, sillä valokuidussa ja VPN-tekniikassa on monelle suomalaiselle tarpeeksi ominaisuuksia ja riittävästi tehoa varmistamaan tehokkaan etäyhteyden.
  **

 • Sinun täytyy olla kirjautuneena sisään vastataksesi tähän aiheeseen.