Mitä Eskarilaisen Pitää Osata

 • Tämä aihe on tyhjä.
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • 21 kesäkuun, 2023 klo 8:56 pm #6135

  +
  Mitä Eskarilaisen Pitää Osata?

  Eskari eli esiopetus on tärkeä vaihe lapsen kehityksessä, joka valmistaa lasta koulun aloitukseen. Esiopetuksen tavoitteena on turvata jokaiselle lapselle hyvät oppimisedellytykset ja kehittää lapsen monipuolisia taitoja. Mutta mitä eskarilaisen pitää osata?

  Eskarissa lapsi on oppinut jo paljon perusasioita, mutta on tärkeää painottaa, että jokainen lapsi on yksilö ja oppii omaan tahtiinsa. Tässä artikkelissa käymme kuitenkin läpi yleisiä taitoja, jotka kannattaa hallita ennen koulun aloittamista.

  Sosiaaliset taidot

  Sosiaaliset taidot ovat erittäin tärkeitä osata jo ennen koulun aloittamista. Eskarissa lapsi oppii leikkimään ja toimimaan ryhmässä muiden lasten kanssa, joten sosiaaliset taidot kehittyvät jo tässä vaiheessa.

  Lasten on hyvä oppia jakamaan, odottamaan vuoroaan, kuuntelemaan muita ja olemaan kohteliaita. Myös empatian ja ymmärryksen kehittyminen ovat tärkeitä.

  Puhe- ja kielitaidot

  Puhe- ja kielitaitojen kehittäminen on yksi eskarin tärkeimmistä tehtävistä. Eskarissa lapsi oppii ymmärtämään erilaisia käskyjä ja puhumaan selkeästi.

  On tärkeää, että lapsella on riittävä kielitaito, jotta hän pystyy seuraamaan opetusta ja osallistumaan keskusteluun luokassa. Jos lapsi tarvitsee lisää kielitaitoa, kannattaa harkita kielikylpyä ja lisäkielen opiskelua.

  Hienomotoriset taidot

  Hienomotoriset taidot ovat tärkeitä koululle ja tulevaisuudessa työelämään. Koulussa käytetään paljon kynää ja paperia, joten on tärkeää, että lapsella on tarvittavat hienomotoriset taidot, jotta hän osaa kirjoittaa ja piirtää.

  Myös erilaiset askartelut ja sormileikit kehittävät hienomotorisia taitoja. Näitä taitoja voi kehittää myös kotona askartelemalla ja piirtämällä yhdessä lapsen kanssa.

  Laskutaidot

  Laskutaidot, kuten numeroiden tunnistaminen ja yhteen- ja vähennyslaskut, ovat tärkeitä osata jo ennen koulua. Eskarissa lapsi oppii tunnistamaan ja laskemaan eri määriä sekä oppii käyttämään numeroita.

  On kuitenkin tärkeää huomata, että kaikki lapset eivät kehity matemaattisesti yhtä nopeasti, ja kehitys jatkuu myös koulussa.

  Itsenäisyys ja vastuunotto

  Itsenäisyyden ja vastuunoton taidot ovat tärkeitä myös eskarilaiselle. Lapsen olisi hyvä oppia pukemaan ja riisumaan vaatteensa itse, käymään wc:ssä yksin ja huolehtimaan omasta hygieniastaan.

  Kotona voi opettaa esimerkiksi lastan käyttöä, siivouksen perusteita sekä muita arjen taitoja, jotka auttavat lasta kehittämään vastuullisuuden ja itsenäisyyden tunnetta.

  Yhteenveto

  Eskarilaisen pitää osata monia taitoja, mutta mikään niistä ei ole sellainen, jota ei voisi oppia. On tärkeää oppia leikkimään ja toimimaan ryhmässä, kehittää puhe- ja kielitaitoja sekä hienomotorisia taitoja.

  Matemaattisia taitoja sekä vastuunottoa ja itsenäisyyttä on myös hyvä harjoitella. Lopuksi on tärkeää muistaa, että jokainen lapsi kehittyy omaan tahtiinsa.
  **

 • Sinun täytyy olla kirjautuneena sisään vastataksesi tähän aiheeseen.