Mitä Eroa On Sosiaalisen Median Työ Ja Viihdekäytössä

 • Tämä aihe on tyhjä.
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • 21 kesäkuun, 2023 klo 8:57 pm #6338

  +
  Mitä eroa on sosiaalisen median työ ja viihdekäytössä?

  Sosiaalinen media on nykypäivänä lähes jokaisen ihmisen arkipäivää, ja se tarjoaa monia erilaisia mahdollisuuksia niin työ- kuin vapaa-ajan käytössä. Mutta mitä eroa on sosiaalisen median käytössä työ- ja viihdetarkoituksessa?

  Sosiaalisen median käyttö työssä

  Yhä useammassa työpaikassa sosiaalisen median käyttö on osa työntekijöiden arkea. Tämä voi tarkoittaa esimerkiksi some-tilien ylläpitoa, sisällöntuotantoa, some-kampanjoiden suunnittelua ja toteutusta, asiakaspalvelua some-kanavien kautta, brändin rakentamista ja markkinointia some-kanavissa sekä sisäistä viestintää. Sosiaalisen median käyttö voi siis olla tiiviisti osa työntekijän työtehtäviä.

  Sosiaalisen median käyttö työssä vaatii ammattitaitoa, sillä some-kanavissa toimiminen eroaa merkittävästi yksityishenkilön some-käytöstä. Some-tilien ylläpidossa on otettava huomioon esimerkiksi yrityksen brändi, viestintälinjaukset ja käytänteet, some-kanavien analytiikka ja seuranta sekä kilpailijoiden toiminnan seuraaminen. Myös sisällöntuotannossa on tärkeää osata hyödyntää sosiaalisen median erityispiirteitä sekä tuottaa laadukasta ja relevanttia sisältöä kohderyhmille.

  Sosiaalisen median käyttö viihteeksi

  Sosiaalisen median käyttö viihteeksi puolestaan tarkoittaa sitä, että käyttäjä käyttää some-kanavia vapaa-ajallaan ilman, että some-kanavilla toimiminen liittyy millään tavoin työtehtäviin. Viihdekeskeisessä some-käytössä voidaan jakaa mm. kuvia, videoita ja päivityksiä omasta elämästä tai seurata kiinnostavia profiileja ja julkkiksia.

  Sosiaalisen median käyttö viihteeksi on vapaa-ajan toimintaa, joten sen tarkoitus on lähinnä viihdyttää ja luoda yhteyksiä muihin käyttäjiin. Vaikka viihteellinen some-käyttö ei liity millään tavoin työviestintään, kannattaa myös tässä tilanteessa muistaa, että some-kanavilla ollaan julkisesti esillä ja kaikki some-päivitykset voivat olla takautuvasti arvioitavissa. Tästä syystä on tärkeää muistaa myös yksityisyydensuojan rajat, jos omassa profiilissa julkaisee henkilökohtaisia tai arkaluonteisia asioita.

  Sosiaalisen median käytön erot

  Sosiaalisen median käytön välillä on siis selkeitä eroja. Työssä sosiaalisen median käyttö on keskeinen osa työnkuvaa, ja sen tarkoituksena on edistää yrityksen liiketoimintaa. Viihdekäyttö puolestaan on vapaa-ajan toimintaa, joka tarjoaa käyttäjille mahdollisuuden jakaa omia elämänkokemuksia ja harrastuksia sekä sitoutua muiden käyttäjien aktiivisuuteen ja päivityksiin.

  Lisäksi sosiaalisen median käytössä korostuvat myös erilaiset arvot ja asenteet. Työssä some-kanavilla tulee ilmaista yrityksen arvoja ja suhtautua kriittisesti omaan toimintaan, ilman henkilökohtaisten mielipiteiden ilmaisemista. Vapaamuotoisessa some-käytössä sen sijaan korostuu henkilökohtaisuus, ja käyttäjät ilmaisevat henkilökohtaisia mielipiteitä ja arvojaan.

  Yhteenveto

  Sosiaalisen median käyttö on nykyään monelle arkipäivää, ja sitä käytetään niin työssä kuin vapaa-ajalla. Työssä some-kanavien käyttö liittyy yrityksen liiketoimintaan, kun taas vapaamuotoisessa käytössä sen tarkoituksena on tarjota käyttäjille viihdykettä ja mahdollisuuden jakaa omaa elämäänsä. Huolimatta siitä, kumpaa tarkoitusta some-kanavien käyttö palvelee, on tärkeää muistaa yksityisyydensuojan rajat ja some-käyttöön liittyvät eettiset ja ammatilliset käytännöt.
  **

 • Sinun täytyy olla kirjautuneena sisään vastataksesi tähän aiheeseen.