Mitä Eroa On Kanalla Ja Broilerilla

 • Tämä aihe on tyhjä.
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • 21 kesäkuun, 2023 klo 8:57 pm #4240

  +
  Mitä eroa on kanalla ja broilerilla?

  Sekä kana että broileri ovat yleisiä kyyhkyeläimiä, joita kasvatetaan ihmisen ravinnoksi. Nämä kaksi lintua ovat kuitenkin erilaisia, ja niiden kasvatus, käyttö ravinnoksi ja käyttäytyminen eroavat toisistaan.

  Kana on yleisin kyyhkyeläin maailmassa, ja se on ollut ihmisen ruokalistan tärkeä osa tuhansia vuosia. Kanoilla on monia erilaisia lajikkeita, jotka vaihtelevat kooltaan, väriltään, höyhenpeitteeltään ja munien väriltään. Kanoja käytetään sekä munien että lihan tuottamiseen.

  Broileri on eräänlainen kana, joka on jalostettu kasvamaan nopeasti ja saavuttamaan teuraspainonsa noin 6–8 viikossa. Broileri on kasvatettu erityisesti lihan tuottamiseen, ja se on yksi maailman yleisimmistä lihalähteistä. Broilerin liha on usein vaaleampaa, mureampaa ja mehukkaampaa kuin kananliha.

  Broilerin ja kanan välillä on useita muitakin eroja. Tässä muutamia niistä:

  Elintavat: Kanat ja broilerit käyttäytyvät eri tavoin. Kanat ovat sosiaalisia eläimiä ja muodostavat usein pieniä ryhmiä, jotka liikkuvat vapaasti kanalaissaan. Broilerit kasvatetaan usein tiheissä parvissa sisätiloissa, joilla on vähän tai ei ollenkaan mahdollisuuksia liikkua tai luoda sosiaalisia suhteita.

  Ravinto: Broilerit syövät tiukasti määriteltyä rehuseosta, joka on suunniteltu maksimoimaan niiden kasvunopeus ja lihan laatu. Kanat syövät monenlaisia ruokia, kuten jyviä, hedelmiä, vihanneksia ja jopa lihaa.

  Ravitsemus: Broilerinliha on usein vähärasvaisempaa kuin kananliha, mutta broilerinlihassa on myös enemmän proteiinia ja rautaa. Kananlihassa on yleensä enemmän rasvaa kuin broilerinlihassa, mutta se sisältää myös enemmän B-vitamiineja ja koliinia.

  Kolesterolitaso: Broilerin ja kanan kolesterolitasot ovat melko samankaltaisia, mutta broilerinliha sisältää yleensä vähemmän tyydyttyneitä rasvoja kuin kananliha.

  Hinta: Broilerinliha on yleensä halvempaa kuin kananliha, koska broilerit kasvavat nopeammin kuin kanat ja vaativat vähemmän resursseja.

  Ympäristötekijät: Kanat ovat yleensä ekologisempia kuin broilerit, koska niiden kasvattamiseen tarvitaan vähemmän resursseja. Kanat voivat myös auttaa torjumaan tuhoeläimiä, koska ne syövät ötököitä ja muita pieniä tuholaisia.

  Yhteenveto

  Kana ja broileri ovat molemmat kyyhkyeläimiä, joita ihmiskunta on kasvattanut ravinnoksi tuhansia vuosia. Broileri on jalostettu kasvamaan nopeasti ja tuottamaan laadukasta lihaa, kun taas kanoilla on erilaisia lajikkeita ja käyttötapoja. Broilerinliha on usein vähärasvaisempaa ja proteiinipitoisempaa kuin kananliha, mutta kanat ovat ekologisempia ja voivat auttaa torjumaan tuhoeläimiä. Valitse siis mieltymyksesi mukaan kana tai broileri, kun teet seuraavan ostosreissusi ruokakauppaan.
  **

 • Sinun täytyy olla kirjautuneena sisään vastataksesi tähän aiheeseen.