Mitä Ergonomia Tarkoittaa

 • Tämä aihe on tyhjä.
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • 21 kesäkuun, 2023 klo 8:56 pm #1598

  +

  Mitä Ergonomia Tarkoittaa?

  Ergonomia tarkoittaa ihmisen fyysisten, psyykkisten ja sosiaalisten toimintojen sovittamista ympäristöön ja työhön. Sana ”ergonomia” tulee kreikan sanoista ”ergon” (työ) ja ”nomos” (laki). Ergonomia pyrkii varmistamaan, että työntekijöillä on mukavat ja turvalliset työolosuhteet, jotka vähentävät vammojen ja sairauksien riskiä.

  Suomessa ergonomia on erittäin tärkeä aihe. Maassa on vahva historia työn fyysisen ja henkisen hyvinvoinnin tukemisessa. Tämä johtuu suurelta osin siitä, että ergonomian merkitys ymmärrettiin varhaisessa vaiheessa maan teollistumista.

  Ergonomiaa sovelletaan monilla eri aloilla, kuten työpaikoilla, koulutuksessa, liikenteessä, kodin sisustuksessa ja urheilussa. Ergonomiaan liittyvät tekijät voivat sisältää muun muassa istuimien ja työpöytien korkeuden, valaistuksen, näytön korkeuden, näppäimistön asennon ja jopa hiiren sijainnin.

  Yksi tärkeimmistä ergonomisista tekijöistä on ergonomian perusperiaatteiden noudattaminen. Tämä tarkoittaa, että ympäristö ja työvälineet ovat mahdollisimman mukavia käyttää ja niiden käytöstä aiheutuvat vammat ja rasitusvammat voidaan minimoida.

  Hyvä ergonomia estää työntekijän joutumisen stressaaviin ja vaarallisiin työskentelyolosuhteisiin. Esimerkiksi istuma-asennon oikealla korkeudella ja selkänojalla varustetulla tuolilla ehkäistään selkä- ja niskakipuja. Näytön optimaalinen asento, fontin suuruus ja kirkkaus ehkäisevät silmien väsymistä ja päänsärkyjä.

  Ergonomian tärkeimmät edut ovat vähentynyt sairauspoissaolojen määrä, rakenteelliset muutokset kehossa ja henkisen hyvinvoinnin paraneminen. Hyvä ergonomia voi myös parantaa tehokkuutta ja tuottavuutta, koska työntekijät eivät ole väsyneitä ja voivat tehdä työnsä tehokkaammin.

  Työntekijät voivat vaikuttaa ergonomiaan parantamalla työasentoaan ja keskittymällä huolellisesti työvälineiden käyttämiseen. Työnantajat voivat myös kerätä palautetta työntekijöiltä ja käyttää tätä palautetta ergonomian parantamiseen.

  Yhteenvetona voidaan todeta, että ergonomia on tärkeä aihe kaikille työntekijöille, jotta he voivat välttää vammoja ja sairauksia. Hyvä ergonomia voi auttaa parantamaan työntekijöiden tehokkuutta ja tuottavuutta, mikä voi johtaa korkeampaan laatuun ja suurempaan tyytyväisyyteen työpaikalla. Jokaisen pitäisi ottaa ergonomia huomioon päivittäisessä elämässään, jotta he voivat nauttia turvallisemmasta, terveellisemmästä ja mukavammasta ympäristöstä.
  **

 • Sinun täytyy olla kirjautuneena sisään vastataksesi tähän aiheeseen.