Mitä Ensimmäiseen Asuntoon

 • Tämä aihe on tyhjä.
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • 21 kesäkuun, 2023 klo 8:57 pm #511

  +
  H2: Mitä pitää muistaa ensimmäistä asuntoa hankkiessa?

  Ensimmäisen asunnon hankkiminen on monelle nuorelle ja opiskelijalle tärkeä vaihe elämässä. Ensimmäistä asuntoa hankkiessa kannattaa kuitenkin muistaa muutama tärkeä asia.

  Ensimmäisenä kannattaa miettiä omaa taloudellista tilannetta. Asunnon hankkiminen merkitsee usein suurta taloudellista sitoumusta. Ennen kuin päättää asunnon hankkimisesta, on tärkeää tarkastella omaa taloudellista tilannetta ja miettiä, mitä asumisen kustannuksia tulee asunnon lisäksi. Tähän lukeutuvat muun muassa vesimaksut, lämmityskustannukset, sähkölasku, kotivakuutus sekä mahdolliset remontit. On tärkeää, että asunnon hankinta ei aja taloudellisesti vaikeaan tilanteeseen.

  Toisena tärkeänä asiana ensimmäistä asuntoa hankkiessa on asunnon sijainti. On tärkeää miettiä, missä päin kaupunkia tai kylää haluaa asua. Sijainti voi vaikuttaa asunnon hintaan, mutta myös arjen sujumiseen. Läheisyys julkisiin kulkuneuvoihin, kauppoihin ja muihin palveluihin saattaa olla tärkeä seikka.

  Kolmantena kannattaa miettiä asunnon kokoa ja kuntoa. On tärkeää, että asunto vastaa omaa tarvetta. Jos asut yksin, yksiö tai pieni kaksio voi olla riittävän suuri, mutta jos tarkoitus on asua useamman henkilön kanssa, kannattaa valita suurempi asunto. On myös tärkeää, että asunto on kunnossa. Asunnon kunto selviää yleensä asuntonäytöissä ja on suositeltavaa, että ennen lopullista päätöstä asuntoa vuokratessa kävisi sen kunnossa läpi yhdessä vuokranantajan kanssa.

  H2: Mitä tulee ottaa huomioon ensimmäisen asunnon muuttamisessa?

  Ensimmäisen asunnon muuttaminen on usein jännittävä tapahtuma, mutta sekin vaatii ennakointia ja huolellisuutta. On tärkeää, että muutto sujuu mahdollisimman vaivattomasti ja stressittömästi. Alla muutamia vinkkejä ensiasuntoon muuttaville:

  Ensimmäinen asia on muuttouksen ajankohta. Muuttoa suunniteltaessa kannattaa valita ajankohta, jolloin on eniten aikaa kiireettömän muuttovalmistelun tekemiselle. Muuttoajan suunnitteleminen varmasti auttaa välttämään turhaa stressiä muuton jälkeen.

  Toinen tärkeä asia on muuttolaatikot ja pakkaus. Ennen muuttoa kannattaa hankkia riittävä määrä muuttolaatikoita ja pakkaustarvikkeita. Nämä kannattaa hankkia esimerkiksi verkkokaupasta helposti ja edullisesti. Kannattaa myös merkitä laatikoihin sisällön mukaan, jotta tavaroiden löytäminen uudessa kodissa helpottuu.

  Kolmantena tärkeänä asiana on muuton jälkeinen järjestely. Muuton jälkeen tavaroiden purkaminen ja järjestely voi tuntua haastavalta. Tärkeää onkin, että suunnittelee etukäteen tavaroiden säilytyspaikat uudessa kodissa.

  H2: Mistä löytää ensimmäinen asunto?

  Ensimmäisen asunnon löytäminen voi tuntua vaikealta ja haastavalta. On kuitenkin olemassa erilaisia keinoja, joilla ensiasunto löytyy helpommin.

  Ensimmäisenä vaihtoehtona on vuokra-asuntojen katsominen erilaisista ilmoituskanavista, kuten nettisivuilta, sanomalehdistä tai asuntojen välityssivustoilta. Nämä sivustot tarjoavat mahdollisuuden etsiä asuntoja omien kriteerien perusteella.

  Toisena vaihtoehtona ovat ylioppilas- tai opiskelija-asunnot. Nämä ovat usein edullisia ja niitä voi hakea erilaisilta opiskelijajärjestöiltä tai -säätiöiltä. Tällaisiin asuntoihin haku kannattaa aloittaa hyvissä ajoin ennen muuttoa.

  Kolmantena vaihtoehtona voivat olla asunnonvaihtopalvelut. Tällaisissa palveluissa asuntoja voi vuokrata tai vaihtaa toisen henkilön kanssa. Tällä tavoin voi löytää edullisia asuntoja ja myös sen, joka vastaa omia kriteerejä.

  Lopuksi

  Ensimmäiseen asuntoon muuttaminen on tärkeä askel elämässä. On tärkeää muistaa oma taloudellinen tilanne, asunnon sijainti sekä asunnon kunto ja koko. Muuttovaiheessa kannattaa suunnitella ennakoiden muuttoajan, hankkia riittävästi muuttolaatikoita ja pakkaustarvikkeita, sekä varmistaa tavaroiden helppo järjestely uudessa asunnossa. Asunnon löytämiseen on olemassa erilaisia vaihtoehtoja, joten omaan tilanteeseen sopiva asunto löytyy varmasti.
  **

 • Sinun täytyy olla kirjautuneena sisään vastataksesi tähän aiheeseen.