Mitä Ensiasuntoon Tarvitaan

 • Tämä aihe on tyhjä.
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • 21 kesäkuun, 2023 klo 8:57 pm #1687

  +
  Haluatko ostaa ensiasunnon? Tämä on jännittävä ja merkittävä askel kohti itsenäistä elämää, ja sinun täytyy varmistaa, että sinulla on kaikki tarvittavat asiat hallussasi. Tässä artikkelissa kerromme, mitä tarvitset asettuaksesi asuntoon ja tuntuaksesi mukavalta ja turvalliselta uudessa kotipaikassasi.

  Tarvitset ensimmäisenä turvallisen ja mukavan sängyn. Tämä on yksi tärkeimmistä asioista, jotka sinun täytyy hankkia, jotta voit nukkua hyvin ja levätä riittävästi. Hyvä sänky auttaa sinua myös välttämään selkäkipuja ja muita terveysongelmia.

  Toinen tärkeä asia on keittiötarvikkeet. Tarvitset ainakin kattilat, paistinpannut, astiat, aterimet, leivänpaahtimen, kahvinkeitin ja jääkaapin. Näiden asioiden avulla voit tehdä ruokaa ja nauttia siitä mukavasti uudessa kodissasi.

  Seuraavaksi tarvitsetsäilytystilaaerilaisille tavaroillesi. Kaapit, hyllyt ja lipastot auttavat sinua järjestämään vaatteet, ruokatarvikkeet, kirjat ja muut tavarat. Muista, että sinun täytyy ottaa huomioon kodin pinta-ala suunnitellessasi säilytystiloja.

  Kaikkiin asuntoihin tarvitaan myös puhdistusvälineitä. Tässä suositeltavia ovat esimerkiksi moppi, imuri, rätti, puhdistusaineet ja muut tarvikkeet, joilla voit pitää asuntosi puhtaana ja siistinä.

  Sitten tarvitset toimivan kylpyhuoneen, jossa on suihku tai kylpyamme, pesuallas, wc ja pyyhkeet. Lisäksi saatat tarvita käytännöllisiä piensisustusesineitä, kuten kylpyhuonematot, suihkuverhot ja saippuatelineet. Kylpyhuoneen lisäksi huoneistossa on oltava toimivahan toinenwc, jotta isompienkin juhlien järjestäminen sujuisi mukavasti.

  Muista huolehtia myös turvallisuustekijöistä ensimmäisessä kodissasi. Hanki ainakin palovaroitin, sammutin ja turvalukot kaikkiin oviin ja ikkunoihin. Vaikka omasta kodista pitäisikin huolta, turvallisuuden kannalta on tärkeää olla varautunut tilanteisiin.

  Lopuksi, varmista, että sinulla on yhteydenpitoon tarvittavat välineet, eli puhelin- ja internetliittymät. Nykypäivänä ilman toimivaa internetyhteyttä et voi ottaa vastaan sähköpostia, hoitaa töitä tai viettää aikaa ystävien kanssa sosiaalisessa mediassa.

  Yhteenvetona on todettava, että ensiasunnon hankinta on jännittävä ja tärkeä askel kohti itsenäistä elämää. Huolehdi siitä, että sinulla on tarvittavat tavarat kodissa, kuten mukava sänky, keittiötarvikkeita, säilytystilaa, puhdistusvälineitä, kylpyhuone ja wc-tarvikkeet, turvallisuusvälineet sekä yhteydenpitoon tarvittavat välineet. Seuraavaksi onkin aika nauttia uudesta kodista ja kaiken tarvittavan ollessa kunnossa voit aloittaa itsenäisen ja itsenäisen kodissa asumisen.
  **

 • Sinun täytyy olla kirjautuneena sisään vastataksesi tähän aiheeseen.