Mitä Ennen Treeniä

 • Tämä aihe on tyhjä.
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • 21 kesäkuun, 2023 klo 8:57 pm #5153

  +

  Mitä Ennen Treeniä?

  Treenaaminen on monen suomalaisen arkipäivää, minkä vuoksi on tärkeää kiinnittää huomiota myös siihen, miten keho valmistellaan tulevaa treeniä varten. Ennen treeniä on tärkeää varmistaa, että keholla on riittävästi energiaa ja että se on valmis suoritukseen. Tässä artikkelissa käydään läpi tärkeimmät huomioitavat asiat ennen treenin aloittamista.

  1. Syö hyvin ennen treeniä

  Ennen treeniä on tärkeää syödä hyvin, jotta keholla on riittävästi energiaa suoritukseen. Syömisen olisi hyvä tapahtua noin tuntia ennen treeniä. Tärkeintä on syödä hiilihydraattipitoisia ruokia, kuten leipää, pastaa tai riisiä. Tämä antaa keholle nopeasti käyttökelpoista energiaa. Myös proteiinia sisältävän ruoan syöminen ennen treeniä auttaa pitämään verensokeritasot tasaisina treenin aikana, joten tätäkään ei kannata unohtaa.

  2. Juo riittävästi vettä

  Riittävästä nesteytyksestä huolehtiminen on tärkeää ennen treeniä. Treenin aikana keho menettää paljon nestettä, mikä voi aiheuttaa väsymystä ja heikentää suorituskykyä. Ennen treeniä kannattaa siis juoda noin 0,5 litraa vettä. Treenin aikana veden juominen on myös tärkeää, jotta keho pysyy nesteytettynä koko treenin ajan.

  3. Lämmittele ennen treeniä

  Lämmittely ennen treeniä on tärkeää kehon valmistamiseksi tulevaa suoritusta varten. Lämmittelyn tarkoitus on aktivoi kehon lihaksia ja nivelten liikettä. Se myös auttaa ehkäisemään mahdollisia loukkaantumisia. Lämmittelyssä kannattaa keskittyä erityisesti niihin lihaksiin, joita treeni tulee kuormittamaan eniten.

  4. Rentoudu ja keskity

  Ennen treeniä on hyvä rentoutua ja keskittyä tulevaan suoritukseen. Tämä voi tarkoittaa esimerkiksi meditaation tai hengitysharjoitusten tekemistä. Rentoutuminen ja keskittyminen auttavat pitämään mielen ja kehon levollisena ennen treeniä, jolloin suorituskyky on parempi.

  5. Käytä asianmukaisia varusteita

  Asianmukaiset treenivaatteet ja kengät ovat tärkeitä mukavuuden ja mahdollisten loukkaantumisten estämiseksi. Treenivaatteiden olisi hyvä olla hengittäviä ja kevyitä. Treenikengät puolestaan olisi hyvä valita sen mukaan, millaisia liikkeitä treeni sisältää. Esimerkiksi kuntopallon heittämiseen tarvitaan juoksukenkiä, kun taas painonnosto vaatii erityisesti siihen tarkoitettuja kenkiä.

  Yhteenvetona voidaan todeta, että ennen treeniä kannattaa panostaa kehon valmistautumiseen. Tämä tarkoittaa kunnollista syömistä, riittävää nesteytystä, lämmittelyä, rentoutumista ja asianmukaisten varusteiden käyttöä. Kun keho on valmistautunut kunnolla treeniin, tehostuu treeni ja mahdolliset loukkaantumiset vähenevät.

  **

 • Sinun täytyy olla kirjautuneena sisään vastataksesi tähän aiheeseen.