Mitä Ence Tarkoittaa

 • Tämä aihe on tyhjä.
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • 21 kesäkuun, 2023 klo 8:57 pm #5150

  +

  Mitä ENCE tarkoittaa?

  ENCE on suomalainen e-urheilujoukkue, joka on tehnyt viime vuosina kansainvälistä menestystä erityisesti Counter-Strike: Global Offensive -pelissä. Joukkueen nimi on lyhenne suomalaisesta lauseesta ”Ennen Connia Elämä”, joka suomeksi tarkoittaa ”Life Before Connie”.

  Alun perin ENCE perustettiin vuonna 2013 pelkästään Starcraft II -peliä varten, mutta vuonna 2016 joukkue keskittyi kokonaan CS:GO-peliin. Jäsenet ovat monikansallisia ja koostuvat suomalaisista, virolaisista ja tanskalaisista pelaajista.

  ENCE on noussut kansainvälisesti tunnetuksi erityisesti sen huipputason pelaamisella, joka on vesi kielellä katsottavaa. Joukkueen taktiikat ovat niin intensiivisiä, että peliin uppoutuminen alkaa tuntua samalta kuin katsoisi urheilulajia, jota se onkin. Joukkueen fanijoukot ovat erittäin sitoutuneita ja äänekkäitä.

  ENCE:n menestystarinat ovat kuuluneet jokaisen suomalaisen uutisiin. Vuonna 2018 joukkue ylsi ensimmäistä kertaa Major-turnaukseen, jota pidetään CS:GO:n huipputasoisimpana turnauksena. Joukkueen finaaliottelu toukokuussa 2019 keräsi yli miljoona katselukertaa Twitchissä, joka on yksi suosituimmista pelivideoalustoista.

  ENCE on hyvä esimerkki siitä, miten esportit voivat saavuttaa kansainvälistä menestystä. Joukkueen tarina on inspiroiva, sillä se osoittaa, että vastoinkäymisistä ja epäonnistumisista voi selviytyä menestykseen, kun vain pysyy periksiantamattomana.

  Joukkueen menestys on avannut ovia myös koko suomalaiselle pelialalle. Suomessa on kasvava pelialan yrittäjyyskenttä ja yhä useampi nuori suomalainen on kiinnostunut urheilullisesti kilpapelaamisesta. ENCE on näyttänyt, että pelialalla on mahdollista saavuttaa kansainvälistä menestystä myös Suomessa.

  ENCEn kasvava suosio on nostanut esiin kysymyksiä e-urheilun tulevaisuudesta. Monet ovat sitä mieltä, että ensi vuonna LA:ssa järjestettävät Olympialaiset saattavat avata ovet myös e-urheilun huipputasolle. ENCEn kaltaiset menestystarinat ovat merkittäviä tämän keskustelun käymisessä Suomessa ja maailmalla.

  Kaiken kaikkiaan ENCE on suomalaisen pelialan sankari, joka on osoittanut, että Suomessa on mahdollista menestyä myös kilpapelaamisessa. Joukkue on ollut viime vuosien aikana keskeinen osa Suomen esports-kulttuuria ja sen nimi on tullut tunnetuksi ympäri maailman.
  **

 • Sinun täytyy olla kirjautuneena sisään vastataksesi tähän aiheeseen.