Mitä Elintarvikkeita Saa Viedä Australiaan

 • Tämä aihe on tyhjä.
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • 21 kesäkuun, 2023 klo 8:56 pm #2216

  +
  Mitä elintarvikkeita saa viedä Australiaan?

  Monet meistä harkitsevat erilaisia elintarvikkeita mukaan matkalle, kun lähdemme ulkomaille. Australiaan matkustaessa kannattaa kuitenkin huomioida maan tiukat elintarvike- ja maahantuontisäännökset. Australian hallitus on nimittäin hyvin tarkka siitä, mitä elintarvikkeita maahan tuodaan, sillä maalla on oma ainutlaatuinen ekosysteeminsä, jota pyritään suojelemaan ulkopuolisilta tekijöiltä.

  Millaista ruokaa saa tuoda maahan?

  Australian hallitus ja tullilaitos ovat laatineet tarkat säännöt siitä, mitä elintarvikkeita saa tuoda maahan. Jos kyseessä on avomaalla tai kasvatettu tuote, sitä ei saa tavallisesti tuoda mukanaan. Kuitenkin useita tuotteita kuten pakattua kuivamuonaa, jauheita, mausteita ja kastikkeita, viedä mukanaan, kunhan nämä tuotteet ovat ehjiä, Suomessa pakattuja ja niiden päiväykset ovat voimassa yli kuukauden päähän.

  Elintarvikkeiden ulkonäkö ja maku voivat pettää, sillä ulkonäöltään tavallisen näköinen tuote voi ollakin kielletty maahantuontituote. Esimerkiksi ulkonäöltään viattomalta näyttävä kuiva lihapala, jota usein pidetään hyvänä matkaeväänä, on Australian maahantuontikiellon kohteena. Menetimme nimittäin aikoinaan paljon eläimiä ulkomaisten sairauksien seurauksena. Tästä syystä Australian hallitus kieltää tuomasta maahan melkein kaikki lihatuotteet.

  Saatavilla on kuitenkin poikkeuksia, joita sovelletaan vain erityistilanteissa. Yhden kilogramman arvon ylittävää tuontia ei lähtökohtaisesti hyväksytä, ja taitavasti salakuljetetut elintarvikkeet yritetään löytää valvontakameroiden ja kenties myös koirien avulla välttää.

  Mitä elintarvikkeita saa tuoda mukanaan turvallisesti?

  Huolimatta siitä, että Australian maahantuontisäännöt ovat varsin tarkat, on olemassa useita ruokia ja elintarvikkeita, joita saa tuoda maahan ilman ongelmia. Nämä ovat pääasiassa sellaisia tuotteita, jotka on pakattu Suomessa ja joilla on pitkä säilyvyysaika. Tavallisimpia esimerkkejä hyväksytyistä elintarvikkeista ovat esimerkiksi kuivatut eväät, kuten keksit, pähkinät, kaakaojauhe, kahvi ja tee.

  Lisäksi useimmat valmiiksi pakatut elintarvikkeet, kuten erilaiset säilykkeet ja kuivatut hedelmät, ovat tervetulleita. Jotkut leipomotuotteet, kuten keksit ja kahvileivät, ovat myös hyväksyttäviä, mutta on suositeltavaa varmistaa leivonnaisten ainesosaluettelosta, että tuote on sallittu maahantuontituote, sillä Australian maahantuontisäännökset muuttuvat säännöllisesti.

  Mikäli aiot tuoda mukanasi elintarvikkeita, jotka eivät ole helposti löydettävissä Australiassa, voit harkita lentojen välissä poikkeamista esimerkiksi Hong Kongin kansainvälisellä lentokentällä, jossa on erittäin hyvä elintarvikevalikoima, josta voit ostaa matkaeväitä mukaasi.

  Jopa tavaratalojen elintarvikeosastoilla on löydettävissä erinomainen valikoima elintarvikkeita. Monet tavaratalot ovat työskennelleet viranomaisten kanssa saadakseen sinetti-merkinnän elintarvikkeilleen, jolloin he ovat oikeutettuja myymään niitä turvallisesti Australian rajojen sisällä. Tavarataloissa on myös laaja valikoima elintarvikkeita, jotka tarjoavat terveellisiä ja hyviä valintoja matkaevääksi tai aterioiksi lomasi aikana.

  Yhteenveto

  Australian elintarvike- ja maahantuontisäännökset ovat tiukat, mutta niiden tarkoitus on suojella maan omaa ekosysteemiä. Muista tarkistaa, mitä elintarvikkeita saat tuoda mukanasi maahan matkustaessasi. Kaikki tuotteet eivät ole hyväksyttyjä ja saattavat aiheuttaa ongelmia. On parasta noudattaa sääntöjä ja tuoda turvallisempia elintarvikkeita ilman ongelmia. Älä tuota eläinperäisiä tuotteita, kuten kananmunia, lihaa tai maitoa yli Australian rajojen. Suosittelemme myös tarkistamaan uusimmat Australian maahantuontisäännökset elintarvikkeista ennen matkaa, jotta voit välttyä ongelmilta ja nauttia lomasta huolettomammin.
  **

 • Sinun täytyy olla kirjautuneena sisään vastataksesi tähän aiheeseen.