Mitä Ekaluokkalaiselle Mukaan Kouluun

 • Tämä aihe on tyhjä.
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • 21 kesäkuun, 2023 klo 8:57 pm #2664

  +
  Mitä Ekaluokkalaiselle Mukaan Kouluun?

  Ekaluokkalaisen koulupolku alkaa pian ja vanhemmat miettivät, mitä kaikkea koulupäivän tarpeita tulisi hankkia. Tärkeää olisi huolehtia, että lapsen koulureppu sisältää tarvittavat tarvikkeet, jotta koulupäivä sujuu mukavasti.

  Reppu

  Ekaluokkalaisen koulureppu tulisi olla sopiva koko lapsen selkään ja mielellään sellainen, jossa on myös rintaremmi. Repussa tulisi olla riittävästi tilaa koulukirjoille ja muille tarvikkeille, mutta myös keventävä vaimennuslevy, joka vähentää kirjojen aiheuttamaa rasitusta selälle. Valitse siis repun koko, muoto ja säädettävät olkaimet huolella, jotta lapsi ei joudu kärsimään liian suuresta tai huonosti istuvasta repusta.

  Kynät, kumi ja teroitin

  Ekaluokkalaisella on koulussa monenlaisia tehtäviä, joten kynien ja kumin määrä kannattaa olla riittävä. Koulussa tarvitaan yleensä lyijykyniä, kumi ja teroitin. Kynät tulisi ostaa pehmeällä terällä, koska se on helpompi pitää terässä, kuin kova terä. Teroitin puolestaan on tärkeä, jotta kynistä tulee tarkkoja ja siistejä. Kumi puolestaan helpottaa virheiden korjaamista.

  Kirjoitusalusta

  Kirjoitusalusta on myös hyvä hankkia, jos sellaista ei vielä ole. Se helpottaa kirjoittamista ja suojaa pöytää naarmuuntumiselta. Alustaa on hyvä olla kaksi, jos toista käytetään myös kotona.

  Kirjat

  Ekaluokkalainen aloittaa lukemaan suomea ja matematiikkaa opetus kannattaa aloittaa perusasioista. Koulukirjoja saa koulusta, mutta voi olla hyvä hankkia lapselle lisäkirjoja luku- ja matematiikkaharjoituksiin kotiopiskelua varten.

  Kellotaulu

  Kellotaulu on hyväksi, jotta lapsi saa alun alkaen käsityksen ajasta. Lapset opettelevat lukemaan kelloa alussa analogisina kelloina, joten kellotaulussa olisi hyvä olla selkeät numerot ja selkeät viisarit.

  Pieni eväslaatikko ja juomapullo

  Oma pieni eväslaatikko on kätevä lapsen koulupäivän aikana. Laatikkoon voi laittaa vaikka hedelmiä, pähkinöitä tai pientä välipalaa. Arkeen kuuluu myös paljon liikettä, joten juomapullo on tärkeä koulupäivän aikana. Juomapullossa olisi hyvä olla myös jokin lapsille tuttu kuva tai hahmo.

  Päiväkirja tai kalenteri

  Päiväkirja tai kalenteri helpottaa arkea ja opettaa lapselle jo alussa arjen järjestämistä. Lapsi voi merkitä tämän päivän tehtäviä päiväkirjaan tai kalenteriin ja sen avulla voi oppia tuntemaan viikkojen, päivien ja kuukausien nimet.

  Matka- ja makuualusta

  Matka- tai makuualusta on hyvä hankkia esimerkiksi retkiä varten. Välillä saattaa olla tarvetta matka- tai makuualustalle, ja kannattaa varmistaa, että sellainen löytyy.

  Yhteenveto

  Koulupäivä alkaa pian, ja ekaluokkalaisten vanhemmat voivat helpottaa lapsen arkea huolehtimalla koulupäivän tarvikkeista. Repun lisäksi lapsen tarvitsee lyijykyniä, kumin, teroittimen, kirjoitusalustan, kirjat, kellotaulun, eväslaatikon ja juomapullon. Kalenteri ja matka-alusta ovat myös hyviä hankintoja. Kaiken kaikkiaan, huolehtimalla lapsen tarvikkeista sekä näin opettaen jo varhaisessa vaiheessa arjen järjestämistä, voi auttaa lapsen koulupolkua sujuvaksi.
  **

 • Sinun täytyy olla kirjautuneena sisään vastataksesi tähän aiheeseen.