Mitä Ei Saa Tehdä Ukkosella

 • Tämä aihe on tyhjä.
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • 21 kesäkuun, 2023 klo 8:57 pm #3673

  +

  Ukkonen Suomessa – Mitä Ei Saa Tehdä Ukkosella?

  Suomessa ukkonen on varsin yleinen näky. Monilla se herättää hämmennystä, pelkoa ja ihmetystä. Ukkonen on voimakas luonnonilmiö, joka vaatii ihmisiltä varovaisuutta ja tarkkaavaisuutta. Tässä artikkelissa kerromme sinulle, mitä ei saa tehdä ukkosella Suomessa.

  1. Vältä avointa paikkaa

  Ukkonen saapuu usein avointen paikkojen ylle, kuten peltojen, metsien tai vesistöjen ylle. Avointa paikkaa ei kannata etsiä ukonilmalla, sillä salamaniskun riski kasvaa huomattavasti. Suojaa itsesi sisätiloissa tai muuten suojaisassa paikassa.

  2. Vältä korkeita kohdennuksia

  Korkeat kohdennukset, kuten puut ja mastot, houkuttelevat salamoita puoleensa. Älä siis ole ulkona tai suojaa itsesi paikassa, jossa on korkeat kohdennukset. Pidä erityistä huolta siltojen yli kulkiessasi sekä rakennusten läheisyydessä.

  3. Älä käytä sähkölaitteita

  Voimakas salama voi aiheuttaa suuria tuhoja sähkölaitteille, joten niiden käyttöä kannattaa välttää ukonilmalla. Pidä myös huolta siitä, että olet irti kaikista sähkölaitteista ja -johdoista, jotta et altista itseäsi tarpeettomille riskeille.

  4. Älä käytä vettä

  Veden käyttö ukonilman aikana voi olla todella vaarallista. Vältä siis esimerkiksi suihkussa käymistä, uimista tai veneilyä ukkosella. Suojaa itsesi kuivissa sisätiloissa, jotta vältät turhat riskit.

  5. Pysy poissa ikkunoista ja parvekkeilta

  Salamat voivat iskeä ikkunoista ja parvekkeilta johtuen niiden suuresta pinnasta ja korkeudesta. Vältä siis oleskelua ikkunoiden ja parvekkeiden läheisyydessä. Siirry sisätiloihin tai muuhun suojaisaan paikkaan.

  6. Vältä metalliesineitä

  Metalliesineet voivat johtaa sähköä, mikä tekee niistä vaarallisia ukonilmalla. Esimerkiksi golfmailoja, kännykän kuoria tai avaimenperiä ei tulisi pitää mukana ukkosella. Pidä metalliesineet kaukana itsestäsi.

  7. Noudatetaan ohjeita ja suosituksia

  Ukkonen on arvaamaton luonnonilmiö, ja se voi olla vaarallinen. Älä ota turhia riskejä, vaan noudattele ohjeita ja suosituksia. Varaudu ukkosilmaan jo hyvissä ajoin ja suojaa itsesi tarpeeksi.

  Lopuksi voidaan todeta, että ukkonen Suomessa on voimakas, ennakoimaton ja vaarallinen luonnonilmiö. Vältä turhia riskejä, ärähdä varovasti ja pidä huoli siitä, että olet turvassa. Huolehdi siis itsestäsi ja nauti turvallisesti Suomen ukkosesta!
  **

 • Sinun täytyy olla kirjautuneena sisään vastataksesi tähän aiheeseen.