Mitä Ei Saa Syödä Kun On Raskaana

 • Tämä aihe on tyhjä.
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • 21 kesäkuun, 2023 klo 8:57 pm #4289

  +

  Mitä ei saa syödä kun on raskaana?

  Moni odottava äiti miettii, mitä voi ja ei voi syödä raskauden aikana. Ruoalla on suuri merkitys sikiön kehitykselle ja terveydelle, joten on tärkeää kiinnittää huomiota ruokavalioon. Tässä artikkelissa käymme läpi, mitä ei saa syödä kun on raskaana.

  Punainen liha

  Punaisessa lihassa on paljon rautaa, jota tarvitaan raskauden aikana. Kuitenkin punaisen lihan sisältämä eläinproteiini on raskas sulattaa, ja sen korkea rasvapitoisuus voi olla haitallista sikiön kehitykselle. Punaisen lihan syömistä tulisi välttää tai rajoittaa pieniin annoksiin.

  Kalat, jotka sisältävät paljon elohopeaa

  Elohopea on myrkyllistä ja voi vahingoittaa sikiön hermostoa. Kalaa kannattaa syödä raskauden aikana, mutta on tärkeää valita elohopeapitoisuudeltaan turvallisia vaihtoehtoja. Esimerkiksi suuret pedot, kuten hait ja miekkakalat, sisältävät paljon elohopeaa ja niiden käyttöä raskauden aikana tulee välttää.

  Alkoholi

  Alkoholi kulkeutuu nopeasti istukan kautta sikiöön ja voi aiheuttaa vakavia vaurioita sikiön hermostolle. Alkoholia ei tulisi käyttää lainkaan raskauden aikana.

  Pitkälle prosessoidut ruuat

  Pitkälle prosessoidut ruuat sisältävät yleensä paljon lisäaineita, suolaa ja sokeria. Liiallinen suolan ja sokerin käyttö voi aiheuttaa kohonnutta verenpainetta ja diabetesta, jotka voivat olla haitallisia raskaudelle. Pitkälle prosessoitujen ruokien lisäksi tulisi välttää pikaruokaa ja einesruokia.

  Raakaruoka

  Raakaruoka, kuten puolukat ja punaiset ryynit, voi sisältää saasteita ja bakteereita, jotka voivat olla haitallisia raskaudelle. Raakaruokaa ei pidä käyttää raskauden aikana.

  Herkut ja makeiset

  Herkut ja makeiset sisältävät paljon sokeria, joka lisää kariesriskiä ja aiheuttaa painonnousua. Painonnousu raskauden aikana on normaalia, mutta liian suuri painonnousu voi olla haitallista äidin ja lapsen terveydelle.

  Lopuksi

  Raskausajan ruokavalion tulisi olla monipuolinen ja ravitseva, ja siihen tulisi sisällyttää runsaasti vihanneksia, hedelmiä, täysjyväviljaa, proteiinia ja hyviä rasvoja. Raskauden aikana tulisi välttää punaista lihaa, kalaa, joka sisältää paljon elohopeaa, alkoholia, pitkälle prosessoituja ruokia, raakaruokaa, herkkuja ja makeisia. Raskauden aikana ruokavalioon panostaminen voi auttaa välttämään monia riskejä ja varmistaa terveen ja onnellisen raskausajan ja vauvan.
  **

 • Sinun täytyy olla kirjautuneena sisään vastataksesi tähän aiheeseen.