Mitä Cv

 • Tämä aihe on tyhjä.
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • 21 kesäkuun, 2023 klo 8:57 pm #1690

  +
  Miten tehdä hyvä CV – vinkkejä ja esimerkkejä

  Curriculum Vitae eli CV on tärkeä osa työnhaun prosessia. Hyvin tehty CV herättää työnantajan kiinnostuksen ja auttaa erottautumaan muista hakijoista. CV:n tehtävänä on kertoa työnantajalle hakijan työtaustasta, koulutuksesta, taidoista ja saavutuksista. Tässä artikkelissa annamme vinkkejä siitä, miten tehdä hyvä CV Suomessa asuville ihmisille.

  1. Aloita henkilötiedoista
  Aloita CV:si henkilötiedoista, joita ovat nimi, osoite, sähköpostiosoite ja puhelinnumero. Voit myös mainita esimerkiksi LinkedIn-profiilisi. Muista, että henkilötietojen tulee olla ajantasaisia.

  2. Kerro lyhyesti itsestäsi
  CV:ssä kannattaa kertoa lyhyesti itsestään ja omista vahvuuksistaan. Voit kertoa esimerkiksi omista motivaatioistasi ja siitä, miksi etsit uutta työpaikkaa. Muista, että CV:n tulee olla selkeä ja helposti luettava.

  3. Kerro koulutuksestasi
  Kerro CV:ssäsi koulutuksestasi. Mainitse, mitä koulua kävit, mitä oppiaineita opiskelit ja tarvittaessa mainitse opintoihin liittyvistä projekteista. Jos sinulla on jo valmistunut tutkinto, mainitse sen nimi ja päivämäärä. Muista mainita myös mahdollisista kursseista, sertifikaateista ja tutkinnoista, joita olet suorittanut.

  4. Kerro työkokemuksestasi
  Kerro CV:ssäsi työkokemuksestasi. Aloita nykyisestä tai viimeisimmästä työpaikastasi, ja jatka menneisiin työpaikkoihin. Kerro, mitä olet tehnyt työpaikoilla, minkälaisia vastuita olet kantanut ja millaisia projekteja olet ollut mukana. Muista, että työkokemuksen kuvailussa kannattaa keskittyä saavutuksiin ja mitä on oppinut.

  5. Kerro taidoistasi
  Kerro CV:ssäsi taidoistasi. Mitä olet oppinut työpaikoilla tai koulussa? Minkälaisia kehittyneitä tietoteknisiä taitoja sinulla on? Muista, että kaikilla taidoilla ei ole välttämättä merkitystä juuri tällä hetkellä etsittävässä työssä, mutta taidot voivat herättää kiinnostusta.

  6. Kerro kieli- ja muista kielitaidoista
  Jos sinulla on hyvää kielitaitoa, kerro siitä CV:ssäsi. Mainitse kielet, joita puhut sujuvasti, sekä muut kielet, joita hallitset. Kirjoita mainitsemasi kielet asteikolla asteikolla a1-c2.

  7. Käytä selkeää ja yksinkertaista sanastoa
  CV:n tulee olla selkeästi muotoiltu ja helppolukuinen. Käytä selkeitä ja yksinkertaisia lauserakenteita. Vältä liian teknistä sanastoa, joka ei välttämättä ole kaikkien ymmärrettävissä.

  8. Käytä selkeitä otsikoita
  Käytä selkeitä otsikoita, jotta lukijan on helppo löytää haluamansa tiedot. Käytä isoja H2-otsikoita, jotta lukijan on helppo löytää tärkeät kohdat nopeasti.

  9. Tarkista ja päivitä CV:si säännöllisesti
  Muista päivittää CV:si säännöllisesti. Jos sinulla on uusi koulutus, työkokemus tai taito, lisää se CV:si. Älä unohda tarkistaa kirjoituskielellä ja painoteknillisesti.

  10. Tutustu esimerkki-CV:ihin
  Jos tarvitset inspiroitumista, tutustu esimerkki-CV:ihin verkossa. Näin näet, miten eri aloilla CV:hen painottuu eri asioita.

  Yhteenveto

  Hyvän CV:n avulla voit erottautua muista hakijoista ja vakuuttaa työnantajan. Seuraa edellä mainittuja vinkkejä ja muista, että CV:n tulee olla selkeä, helposti luettava ja tehokas. Päivitä ja tarkista CV:si säännöllisesti, jotta se vastaa ajankohtaista tilannetta uudessa työnhaussa.
  **

 • Sinun täytyy olla kirjautuneena sisään vastataksesi tähän aiheeseen.