Mitä Basilikasta

 • Tämä aihe on tyhjä.
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • 21 kesäkuun, 2023 klo 8:57 pm #4695

  +

  Mitä basilikasta?

  Basilika on yksi suosituimmista yrttikasveista Suomessa. Se on peräisin Intiasta, mutta löysi tiensä Eurooppaan jo satoja vuosia sitten. Basilika on haastavampi kasvattaa Suomen ilmasto-olosuhteissa, mutta se onnistuu hyvin kasvihuoneessa tai sisätiloissa.

  Basilikan käyttömahdollisuudet ovat lähes rajattomat ja se sopii erinomaisesti moniin ruokiin ja juomiin. Basilikan mausta löytyy makeutta, anista ja pippuria, mikä tekee siitä ihanteellisen yrtin erilaisiin ruokiin. Se sopii erinomaisesti esimerkiksi tomaattien, pastan, kalan, lihan ja kasvisten seuralaiseksi.

  Basilikaa käytetään myös erilaisissa juomissa. Basilika-mehu on suosittu erityisesti trooppisissa maissa. Basilika voi myös antaa makua limonadeihin, smoothieihin ja muihin juomiin. Basilikaöljyä käytetään myös esimerkiksi saippuoissa ja tuoksuissa.

  Basilikasta on myös hyötyä terveydelle. Se sisältää runsaasti antioksidantteja ja sillä on antibakteerisia ominaisuuksia. Basilikassa on myös runsaasti A- ja C-vitamiineja sekä kalsiumia ja rautaa.

  Jos suunnittelet basilikan kasvattamista Suomessa, huomioi, että se tarvitsee paljon lämpöä ja valoa. Parhaiten basilika menestyy kasvihuoneessa tai sisätiloissa, sillä Suomen kesä ei välttämättä riitä sen kasvattamiseen. Kasvattamiseen sopii myös erityinen hydroponinen viljelyjärjestelmä, joka mahdollistaa kasvien kasvamisen ilman maata.

  Basilikan kasvattaminen on helppoa, mutta se vaatii huolellista huoltoa. Kasvi tarvitsee kosteutta ja ravinteita säännöllisesti, jotta se voi kasvaa terveenä ja hyvinä makua ja tuoksua. Saadaksesi parhaat tulokset, kannattaa lukea tarkasti kasvatusohjeet ja huolehtia kasvin optimaalisesta kasvuympäristöstä.

  Basilikan kasvatus on siis mahdollista myös Suomessa, mutta se vaatii hieman enemmän huolenpitoa ja vaivaa. Kannattaa kuitenkin kokeilla tätä herkullista yrttiä ja sen tarjoamia mahdollisuuksia ruoanlaitossa ja juomissa.

  Yhteenveto

  Basilika on yksi suosituimmista yrttikasveista Suomessa, joka tarjoaa monia mahdollisuuksia ruoanlaittoon ja juomiin. Basilika on haastavampi kasvattaa Suomen ilmasto-olosuhteissa, mutta se onnistuu hyvin kasvihuoneessa tai sisätiloissa. Basilikasta löytyy makeutta, anista ja pippuria, mikä tekee siitä ihanteellisen yrtin erilaisiin ruokiin. Basilikasta on myös hyötyä terveydelle, sillä se sisältää runsaasti antioksidantteja ja sillä on antibakteerisia ominaisuuksia. Jos suunnittelet basilikan kasvattamista Suomessa, on tärkeää muistaa, että se tarvitsee lämpöä ja valoa sekä huolellista huolenpitoa.
  **

 • Sinun täytyy olla kirjautuneena sisään vastataksesi tähän aiheeseen.