Mitä Banaani Sisältää

 • Tämä aihe on tyhjä.
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • 21 kesäkuun, 2023 klo 8:56 pm #3268

  +

  Mitä Banaani Sisältää?

  A-vitamiini

  Banaanit sisältävät A-vitamiinia, joka on välttämätön terveille silmille ja immuunijärjestelmälle. Yksi suuri banaani sisältää noin 10% päivittäisestä A-vitamiininsaannista.

  C-vitamiini

  Banaanit sisältävät myös C-vitamiinia, joka auttaa ylläpitämään terveitä kudoksia, mukaan lukien luut, iho ja verisuonet. Yksi suuri banaani sisältää noin 15% päivittäisestä C-vitamiininsaannista.

  Kalium

  Kalium on tärkeä ravintoaine, joka auttaa säätelemään verenpainetta ja sydämen rytmiä. Suuri banaani sisältää noin 450 mg kaliumia eli noin 10% päivittäisestä tarpeesta.

  Kuitu

  Banaanit ovat hyvä kuidun lähde, mikä auttaa kehoa sulattamaan ruokaa ja ylläpitämään suoliston terveyttä. Yksi suuri banaani sisältää noin 3 grammaa kuitua.

  Rauta

  Rauta on tärkeä ravintoaine, joka auttaa kehoa tuottamaan punasoluja ja kuljettamaan happea kehossa. Yksi suuri banaani sisältää noin 0,3 mg rautaa, mikä on noin 2% päivittäisestä tarpeesta.

  Valkuaiset ja hiilihydraatit

  Banaanit sisältävät myös hiilihydraatteja ja proteiineja, joten ne antavat nopeasti energiaa. Ne ovatkin hyvä välipala ennen urheilusuoritusta.

  Yhteenveto

  Kaiken kaikkiaan banaanit ovat terveellinen välipala, joka sisältää monia tärkeitä ravintoaineita. Niissä on paljon kaliumia, kuitua, C-vitamiinia, A-vitamiinia ja rautaa, ja ne ovat myös hyvä energialähde. Siksi, kun seuraavan kerran kaipaat välipalaa, harkitse banaania.
  **

 • Sinun täytyy olla kirjautuneena sisään vastataksesi tähän aiheeseen.