Mitä Autovakuutus Maksaa

 • Tämä aihe on tyhjä.
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • 21 kesäkuun, 2023 klo 8:57 pm #5957

  +
  Mitä Autovakuutus Maksaa?

  Auton hankkiminen on usein iso ja tärkeä investointi. Auton arvoa on tärkeää ylläpitää ja siksi autovakuutus on tärkeä hankinta autoilijalle. Monet kuitenkin miettivät, että mitä autovakuutus maksaa ja mikä on sen hintaan vaikuttavat tekijät.

  Autovakuutuksen hinta

  Autovakuutuksen hinta riippuu monesta eri tekijästä. Usein autovakuutuksen hinta muodostuu seuraavista tekijöistä; auton käyttötarkoituksesta, auton iästä, omavastuusta, henkilökohtaisista ominaisuuksista kuten ikä ja sukupuoli, sekä vahinkohistoriasta.

  Jokainen vakuutusyhtiö määrittelee itse hintansa näille seikoille. Hintaan voi vaikuttaa myös esimerkiksi vakuutuksen laajuus, jonka voi valita itselleen sopivaksi.

  Auton käyttötarkoitus vaikuttaa autovakuutuksen hintaan

  Auton käyttötarkoitus vaikuttaa usein eniten vakuutuksen hintaan. Esimerkiksi työmatkoihin käytettävään autoon otettava vakuutus on usein kalliimpi, kuin mökkiajeluun käytettävään autoon otettava vakuutus. Tähän vaikuttaa muun muassa se, että työmatkalla ajetaan usein autolla enemmän ja liikenteessä on enemmän riskejä, kuin esimerkiksi mökkiteillä ajettaessa.

  Auton ikä vaikuttaa hintaan

  Auton ikä vaikuttaa myös autovakuutuksen hintaan. Uudemmat ja arvokkaammat autot maksavat yleensä enemmän vakuutusmaksua kuin vanhemmat ja edullisemmat autot. Vanhemman auton vakuutusmaksua voi kuitenkin nostaa se, että autossa on paljon kilometrejä. Tällöin riski vahinkojen syntymiseen on suurempi.

  Omavastuu vaikuttaa vakuutuksen hintaan

  Omavastuu vaikuttaa myös autovakuutuksen hintaan. Mitä suurempi omavastuu, sen edullisempi vakuutusmaksu. Omavastuu kannattaa kuitenkin huomioida tarkkaan. Mikäli vahinko sattuu, omavastuu joudutaan maksamaan itse. Siksi on tärkeää pohtia sitä, kuinka paljon oman auton korjauttaminen maksaa.

  Henkilökohtaiset ominaisuudet ja vahinkohistoria vaikuttavat hintaan

  Henkilökohtaiset ominaisuudet, kuten ikä ja sukupuoli vaikuttavat myös autovakuutuksen hintaan. Nuoremmille kuljettajille ja miehille saatetaan määrittää korkeampi vakuutusmaksu sen vuoksi, että he aiheuttavat enemmän vahinkoja. Myös vahinkohistoria vaikuttaa hintaan. Jos kuljettajalla on paljon vahinkoja takanaan, vakuutusmaksu nousee yleensä korkeammaksi.

  Vakuutuksen laajuus vaikuttaa hintaan

  Vakuutuksen laajuus vaikuttaa myös autovakuutuksen hintaan. Täyskaskovakuutus on kallein vaihtoehto, kun taas pelkkää liikennevakuutusta maksetaan vähemmän. Vakuutuksen laajuuden valinnassa kannattaa huomioida oman auton arvo ja käyttötarkoitus.

  Yhteenveto

  Autovakuutuksen hintaan vaikuttaa monia eri tekijöitä. Auton käyttötarkoitus ja ikä ovat yleensä suurimmat tekijät hintaa määriteltäessä. Omavastuun suuruus, henkilökohtaiset ominaisuudet ja vahinkohistoria vaikuttavat myös hintaan. Vakuutuksen laajuuden kannattaa valita oman auton arvon ja käyttötarkoituksen mukaan. Omaa autovakuutusta vertailemalla voi löytää sopivan hintaisen ja sopivan kattavan vakuutuksen omaan autoon.
  **

 • Sinun täytyy olla kirjautuneena sisään vastataksesi tähän aiheeseen.