Mitä Auton Katolla Saa Kuljettaa

 • Tämä aihe on tyhjä.
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • 21 kesäkuun, 2023 klo 8:57 pm #853

  +

  Mitä Auton Katolla Saa Kuljettaa?

  Auton katto on kätevä paikka lisätilan tarpeisiin, varsinkin jos autossa matkustaa paljon ihmisiä tai tavaroita. Mutta mitä kaikkea saa ja kannattaa kuljettaa auton katolla? Tässä muutama hyödyllinen vinkki.

  1. Kattotelineet ja säädöt

  Ennen kuin aloitat auton katolla kuljettamisen, varmista että sinulla on asianmukaiset kattotelineet ja että ne on asennettu oikein. Kattotelineet tulee valita auton mukaan sopivina, ja ne tulisi kiinnittää auton kattoon ohjeiden mukaan. Tarkista myös, että kattotelineet ovat asianmukaisesti säädetty niin, että ne sopivat kuljetettavalle tavaralle.

  2. Leveät tavarat

  Jos tarvitset kuljettaa leveät tavarat, kuten esimerkiksi lumilaudat, teltat tai kajakit, auton katto on hyvä paikka niille. Varmista kuitenkin, että tavarat ovat asianmukaisesti kiinnitetty kattotelineeseen ja että ne eivät häiritse liikennettä tai peitä auton valoja tai rekisterikilpeä. Myös huomioi, että leveiden tavaroiden kuljettaminen saattaa vaatia erityisiä sääntöjä ja lippuja, varsinkin jos ne ulottuvat auton takaa yli.

  3. Kevyet tavarat

  Kevyet tavarat, kuten esimerkiksi matkalaukut tai pyöränrenkaat, ovat hyviä kuljetettavia auton katolla. Varmista kuitenkin, että tavarat ovat asianmukaisesti kiinnitetyt kattotelineeseen ja pakattu siten, että ne eivät aiheuta vaaraa muille tienkäyttäjille. Ole myös tietoinen siitä, että kevyet tavarat voivat vaikuttaa auton ajo-ominaisuuksiin, varsinkin tuulisella säällä.

  4. Sisustusmateriaalit

  Jos esimerkiksi suunnittelet remonttia tai muuttoa, auton katto voi olla hyvä paikka kuljettaa sisustusmateriaaleja ja huonekaluja. Muista kuitenkin, että suuret tai painavat esineet saattavat vaatia erityisiä kiinnityksiä ja että liian raskaiden tavaroiden kuljettaminen voi vaikuttaa auton ajettavuuteen. Huomioi myös se, että remonttimateriaaleista saattaa kantautua likaa tai pölyä auton kattoon ja maalipintaan.

  5. Tarkasta aina säädöt ja turvallisuus

  Ennen jokaista matkaa, tarkasta aina kattotelineiden ja kuljetettavien tavaroiden säädöt. Varmista myös, että tavarat ovat asianmukaisesti kiinnitetty ja että ne eivät häiritse liikennettä. Muistathan, että kuljetettaessasi tavaroita auton katolla olet vastuussa niiden turvallisesta kiinnityksestä ja että vääränlainen säätö tai kiinnitys voi aiheuttaa vaaraa muille tienkäyttäjille.

  Yhteenvetona voidaan todeta, että auton katto on kätevä paikka kuljetustarpeisiin, mutta sen käyttö edellyttää aina asianmukaisia kattotelineitä ja huolellisia säätöjä sekä turvallisuusseikkojen huomioimista. Muista myös aina tarkistaa tavaroiden kiinnitys ennen matkaa.
  **

 • Sinun täytyy olla kirjautuneena sisään vastataksesi tähän aiheeseen.