Mitä Auton Huolto Maksaa

 • Tämä aihe on tyhjä.
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • 21 kesäkuun, 2023 klo 8:56 pm #5684

  +

  Mitä Auton Huolto Maksaa?

  Auton huolto on tärkeä osa auton omistamista ja ylläpitämistä. Huoltotoimenpiteet pitävät auton kunnossa ja lisäävät sen käyttöikää, sekä vähentävät korjauskustannuksia. Mutta mitä auton huolto maksaa? Tässä artikkelissa kerromme yleisesti auton huoltokustannuksista.

  Perushuolto

  Auton perushuolto tulee tehdä säännöllisesti ja se sisältää yleensä öljynvaihdon, ilmansuodattimen vaihdon, tarkastuksen ja tarvittavat säädöt. Perushuollon hinta vaihtelee auton merkin, mallin ja ikäluokan mukaan. Yleisesti ottaen perushuollon hinta on noin 150-300 euroa.

  Korjaus ja huolto

  Auton huoltoon sisältyy myös kaikenlainen korjaus ja huoltotoiminta. Korjaukset ovat yleensä kalliimpia kuin perushuolto ja niiden hinta riippuu vaurion laajuudesta. Auton korjaus- ja huoltotoimenpiteiden hinnat voivat vaihdella huomattavasti sen mukaan, minkä auton merkin ja mallin omistaa. Jotkut merkit ja mallit ovat kalliimpia huoltaa ja korjata kuin toiset. Yleensä korjaukset ja huollot maksavat noin 300-1000 euroa.

  Renkaat

  Renkaiden kustannukset ovat myös huomattava osa auton huoltoa. Renkaiden hinnat vaihtelevat merkin, mallin ja koon mukaan. Renkaiden hintaan vaikuttaa myös se, onko kyseessä kesärenkaat vai talvirenkaat. Yleisesti ottaen uusien renkaiden hinnat vaihtelevat 400-800 euron välillä.

  Polttoaine

  Polttoaine on myös yksi suurimmista auton käyttökustannuksista. Polttoaineen hinta vaihtelee maantieteellisen alueen ja polttoaineen tyyppien mukaan. Yleisesti ottaen bensiini on kalliimpaa kuin diesel. Polttoaineen kulutus riippuu ajotavasta, auton iästä ja sen moottorin koosta. Yleisesti ottaen polttoainekulut ovat noin 60-150 euroa kuukaudessa.

  Johtopäätös

  Auton ylläpitämiskustannukset ovat riippuvaisia monista eri tekijöistä. On tärkeää tunnistaa oma auton huoltotarve ja valita luotettava ja ammattitaitoinen huoltopalvelu. Auton perushuolto on hyvä teettää säännöllisesti, jotta auton käyttöikä pitenee ja kulut pysyvät kurissa. Renkaiden kunto on myös tärkeää tarkistaa säännöllisesti, jotta turvallisuus tien päällä taataan. Polttoaineen kulutusta voidaan pienentää ajotavan säätämisellä ja esimerkiksi taloudellisten ajotapojen noudattamisella. Yleisesti ottaen auton käyttö ja ylläpito maksavat noin 100-500 euroa kuukaudessa.
  **

 • Sinun täytyy olla kirjautuneena sisään vastataksesi tähän aiheeseen.