Mitä Asioita Työsopimuksessa Sovitaan

 • Tämä aihe on tyhjä.
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • 21 kesäkuun, 2023 klo 8:57 pm #6041

  +
  Mitä Asioita Työsopimuksessa Sovitaan

  Työsopimus on tärkeä asiakirja, jonka allekirjoittaminen aloittaa työsuhteen. Työsopimus määrittelee työtehtävät, työajan, palkan, lomat, irtisanomisajan ja paljon muuta. Tässä artikkelissa käymme läpi joitakin tärkeimpiä asioita, joita työsopimuksessa sovitaan.

  Työtehtävät

  Työtehtävät ovat yksi tärkeimmistä osista työsopimusta. Työsopimuksessa määritellään, mitä työtä työntekijän odotetaan tekevän. Työtehtävien sisältö tulee olla riittävän tarkka, jotta työntekijä tietää, mitä hänen tulee tehdä. Työtehtäviin liittyvät vastuut, oikeudet ja velvollisuudet on myös mainittava.

  Työaika

  Työaika on myös tärkeä osa työsopimusta. Työsopimuksessa on sovittava työajan perusteet ja käytännöt, mukaan lukien normaalityöaika, joustavat työajat ja mahdolliset ylityöt. Työaikaan liittyvät asiat, kuten tauot, ylityön korvaukset ja vapaa-ajan käyttö, on myös mainittava.

  Palkka

  Palkka on tärkeä osa työsuhteen ehtoja. Työsopimuksessa on sovittava palkan määrästä ja sen maksutavoista sekä mahdollisista lisistä, kuten lomarahoista tai bonuksista. Palkkaperusteet, kuten tuntipalkka tai kuukausipalkka, on myös mainittava.

  Lomat

  Lomat ovat tärkeä osa työntekijän työhyvinvointia. Työsopimuksessa on määriteltävä loman määrä, kesto ja käyttö. Lomien pitämiseen ja palkanmaksuun liittyvät asiat, kuten lomarahat, on myös mainittava.

  Sairausajan palkka

  Sairausajan palkka on asia, joka on syytä tarkistaa ennen työsopimuksen allekirjoittamista. Työsopimuksessa on sovittava sairausajan palkkaan liittyvistä asioista, kuten minkä ajan jälkeen sairausajan palkkaa aletaan maksaa ja kuinka pitkän ajan jälkeen sairausajan palkka päättyy.

  Irtisanomisaika

  Irtisanomisaika on tärkeä osa työsopimusta. Työsopimuksessa on sovittava irtisanomisajasta ja sen pituudesta. Lisäksi on tärkeää huomioida mahdolliset rajoitukset, kuten koeaikana tapahtuvat irtisanomiset.

  Työsopimuksen kesto

  Työsopimuksessa on määriteltävä, onko kyseessä määräaikainen vai toistaiseksi voimassa oleva työsuhde. Määräaikaisen työsopimuksen kesto on myös mainittava.

  Sopimuksen muutokset

  Työsopimus voi muuttua ajan myötä. Työsopimuksessa olisi hyvä määritellä, millä tavalla sopimusta voidaan muuttaa ja millaisia muutoksia voidaan tehdä.

  Yhteenveto

  Työsopimus on tärkeä asiakirja, jossa sovitaan monista tärkeistä työsuhteen ehdoista. Työsopimuksen tärkeimpiä asioita ovat työtehtävät, työaika, palkka, lomat, sairausajan palkka, irtisanomisaika, työsopimuksen kesto ja sopimuksen muutokset. Työsopimuksen tulee olla selkeä, yksiselitteinen ja reilu niin työnantajalle kuin työntekijälle.
  **

 • Sinun täytyy olla kirjautuneena sisään vastataksesi tähän aiheeseen.