Mitä Asioita Puolueet Ajavat

 • Tämä aihe on tyhjä.
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • 21 kesäkuun, 2023 klo 8:56 pm #1815

  +
  Mitä Asioita Puolueet Ajavat

  Suomessa on useita erilaisia poliittisia puolueita, ja jokaisella niistä on oma näkemys siitä, millaisia poliittisia päätöksiä maassa tulisi tehdä. Tässä artikkelissa käydään läpi muutamia keskeisiä asioita, joita puolueet ajavat.

  Perussuomalaiset: Kansallismielinen linja

  Perussuomalaiset ovat tunnettuja kansallismielisestä linjastaan. He ajavat tiukentuvaa maahanmuuttopolitiikkaa sekä EU-maiden välisen yhteistyön purkamista. Perussuomalaiset ovat myös suomalaisen työvoiman puolestapuhujia, ja he kannattavat uusia työpaikkoja ja verohelpotuksia suomalaisille yrityksille.

  Kokoomus: Talouskasvu

  Kokoomus on puolue, joka panostaa talouskasvuun. He kannattavat verohelpotuksia ja investointeja suomalaisiin yrityksiin. Kokoomus ajaa vapaita markkinoita sekä yrittäjyyden tukemista. He ovat myös EU-myönteinen puolue, joka haluaa edistää Suomen asemaa EU:ssa.

  Keskusta: Maaseutu ja ympäristö

  Keskusta on maaseudun puolue, joka haluaa auttaa maaseudun kehittämistä. He ovat erityisen kiinnostuneita ympäristöasioista, ja he ovat olleet mukana useissa ympäristöpoliittisissa ohjelmissa. Keskusta ajaa myös verohelpotuksia maaseudun yrityksille sekä infrastruktuurin ja liikenteen kehittämistä maaseudulla.

  Vihreät: Ympäristöpolitiikka

  Vihreät ovat puolue, joka on keskittynyt ympäristöpolitiikkaan. He haluavat vähentää Suomen riippuvuutta fossiilisista polttoaineista ja siirtyä käyttämään uusiutuvia energialähteitä. Vihreät kannattavat myös kasvissyöntiä ja kestävää kehitystä sekä investointeja julkiseen liikenteeseen.

  SDP: Hyvinvointi ja yhdenvertaisuus

  SDP eli Suomen Sosialidemokraattinen Puolue on puolue, joka ajaa hyvinvointi- ja yhdenvertaisuuspolitiikkaa. He kannattavat korkeaa työttömyystukea ja parempaa koulutusta kaikille suomalaisille. SDP haluaa myös kehittää julkista terveydenhuoltoa ja vähentää eriarvoisuutta yhteiskunnassa.

  Vasemmistoliitto: Tasa-arvo ja solidaarisuus

  Vasemmistoliitto on puolue, joka pyrkii lisäämään tasa-arvoa ja solidaarisuutta Suomessa. He kannattavat yhteiskunnan tukemista kaikkein heikoimmassa asemassa oleville ja vastustavat leikkauspolitiikkaa. Vasemmistoliitto on myös EU-myönteinen puolue, joka haluaa edistää jäsenmaiden yhteistyötä.

  Persut: Epämääräiset näkemykset

  Persut kantavat nimeään harvinaisen huonosti, sillä heidän toimintansa on johdonmukaista lähinnä vain sitä kohtaa, etteivät he halua kantaa vastuuta mistään ongelmasta. Tämän lisäksi he jakavat mielipiteitä suuntaan jos toiseen, ja heidän ohjelmassaan on useita ristiriitaisuuksia.

  Puolueiden näkemykset eroavat huomattavasti toisistaan, mutta useimmat niistä pyrkivät parantamaan Suomen tilannetta jollain tavalla. On tärkeää, että jokainen äänestäjä tutustuu tarkasti puolueiden ohjelmiin ennen vaaleja ja valitsee sen ehdokkaan, jonka näkemykset vastaavat omaa kantaansa parhaiten. Äänestämällä vaikutat siihen, millaisia päätöksiä Suomessa tullaan tekemään tulevaisuudessa.
  **

 • Sinun täytyy olla kirjautuneena sisään vastataksesi tähän aiheeseen.