Mitä Asiakaspalvelu On

 • Tämä aihe on tyhjä.
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • 21 kesäkuun, 2023 klo 8:57 pm #5938

  +

  Mitä asiakaspalvelu on?

  Asiakaspalvelu tarkoittaa kaikkia niitä toimenpiteitä, joita yritys tekee asiakkaan tyytyväisyyden eteen. Tämä voi kattaa monenlaisia asioita, kuten tuotteiden ja palveluiden tarjoamisen, vastaamisen asiakkaiden kyselyihin ja ongelmiin, sekä yleisesti asiakkaan kohtaamisen ystävällisesti ja ammattimaisesti.

  Asiakaspalvelua pidetään tärkeänä yrityksen menestyksen kannalta, sillä se voi vaikuttaa asiakkaiden päätökseen jatkaa liiketoimintaa kyseisen yrityksen kanssa. Hyvä asiakaspalvelu voi parantaa asiakastyytyväisyyttä, vähentää asiakaspalautteita ja saada aikaan positiivista suusanallista mainontaa.

  Millaisia asiakaspalvelukanavia on olemassa?

  Nykyään asiakaspalvelua voi saada monilla eri tavoilla, esimerkiksi puhelimitse, sähköpostilla, chat-palvelun kautta, some-kanavissa tai kasvotusten. Erilaiset asiakaspalvelukanavat voivat olla eri tilanteissa parempia kuin toiset, ja asiakkaan tulee yleensä itse valita itselleen sopivin kanava yhteydenottoon.

  Puhelin on edelleen yksi yleisimmistä ja nopeimmista tavoista saada yhteys yrityksen asiakaspalveluun. Sähköpostitse saa usein pidemmät ja tarkemmat vastaukset kysymyksiin, kun taas chat-palvelu on nopea tapa saada vastaus välittömästi. Some-kanavat, kuten Facebook tai Twitter, ovat viime vuosina tulleet suosituimmiksi asiakaspalvelukanaviksi, koska ne tarjoavat mahdollisuuden nopeaan vuorovaikutukseen yrityksen kanssa ja mahdollistavat asiakaspalvelun myös muille asiakkaille nähtäväksi.

  Mitä hyvä asiakaspalvelu vaatii?

  Hyvä asiakaspalvelu edellyttää ystävällistä ja ammattitaitoista asiakaspalvelijaa, joka auttaa asiakasta tehokkaasti ja ratkaisee asiakkaan ongelmat nopeasti. Tämän lisäksi hyvään asiakaspalveluun kuuluu selkeä ja ymmärrettävä kommunikointi asiakkaan kanssa, joka auttaa välttämään väärinkäsityksiä ja luo asiakkaalle turvallisen ja luottavaisen olon.

  Myös nopeus on tärkeä asia monessa asiakaspalvelutilanteessa. Asiakas odottaa nopeaa vastausta kysymyksiinsä, johon hyvä asiakaspalvelija pystyy vastaamaan lyhyessä ajassa. Asioita kannattaa myös ratkaista siellä missä ne syntyvät helposti ja vaivattomasti, sillä asiakas on yleensä tyytyväisempi, kun hänen asiansa on hoidettu nopeasti ja vaivattomasti.

  Mitä väärinymmärryksiä asiakaspalvelusta on olemassa?

  Joissakin tapauksissa asiakkaat voivat odottaa enemmän kuin mitä asiakaspalvelulta voidaan realistisesti odottaa. Asiakkaat saattavat esimerkiksi olla sitä mieltä, että heille kuuluu erityiskohtelu tai että asiakaspalvelijan pitäisi tietää kaikki yrityksen tuotteista ja palveluista ulkoa.

  Toisaalta yritykset voivat myös olla epäreiluja asiakkaita kohtaan, mikä voi johtaa negatiiviseen asiakaskokemukseen. Tämä voi esimerkiksi ilmetä asiakaspalvelijan epäystävällisyytenä tai hitaana vastaamisena.

  Loppujen lopuksi asiakaspalvelu on kahdenkeskinen prosessi, joka vaatii sekä asiakkaan että yrityksen lakkaamatonta kommunikointia. Kun molemmat osapuolet ovat yhtä mieltä asiasta, tulos on yleensä hyvä ja yritys saa tyytyväisiä asiakkaita, jotka suosittelevat yritystä myös muille.

  Yhteenveto

  Asiakaspalvelu on yrityksen tärkeä osa, joka vaikuttaa suoraan asiakkaiden kokemukseen. Hyvä asiakaspalvelu edellyttää ystävällistä ja ammattitaitoista asiakaspalvelijaa, joka auttaa asiakasta tehokkaasti sekä nopeasti. Useat kanavat mahdollistavat asiakaspalvelun nykyään käytännössä missä ja milloin vain. Ole siis rohkeasti yhteydessä yrityksen asiakaspalvelijoihin tarvittaessa!
  **

 • Sinun täytyy olla kirjautuneena sisään vastataksesi tähän aiheeseen.