Mitä Armeijaan Mukaan

 • Tämä aihe on tyhjä.
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • 21 kesäkuun, 2023 klo 8:55 pm #3962

  +
  Mitä Armeijaan Mukaan?

  Armeijan aloittaminen on monelle nuorelle aikuiselle iso askel kohti itsenäisempää elämää. Tässä vaiheessa saattaa herätä monia kysymyksiä siitä, mitä pitää ottaa mukaan varuskuntaan. Tärkeintä on huomioida se, että mukaan kannattaa pakata vain välttämättömimmät tavarat, sillä tilaa on vain rajallisesti.

  Vaatevarustus

  Ensimmäisenä tulee miettiä vaatevarustusta. Puolustusvoimat tarjoaa perusvaatetuksen, joka sisältää esimerkiksi takin, housut, puseron, alusvaatteet ja sukat. Kuitenkin mukana kannattaa pitää myös omia varusteita, kuten alusvaatteita, t-paitoja ja sukkia. Lisäksi kannattaa ottaa mukaan käytännölliset kengät, jotka ovat mukavat jalassa ja sopivat esimerkiksi juoksenteluun. Myös sadevaatteet ovat tärkeä osa vaatevarustusta, sillä sääolosuhteet voivat vaihdella nopeasti.

  Henkilökohtaiset tavarat

  Tärkeitä henkilökohtaisia tavaroita ovat esimerkiksi hygieniatarvikkeet, kuten hammasharja, deodorantti, shampoo, saippua ja partakone. Näihin kannattaa sijoittaa rahaa laadukkaiden tuotteiden puolesta, sillä armeija ei ole paikka, jossa halpojen tuotteiden vuoksi kannattaisi kärsiä.

  Lisäksi kannattaa ottaa mukaan puhelin ja laturi, lompakko, hammastahna, aurinkolasit ja henkilökohtaiset lääkkeet. Mikäli tupakoit, kannattaa huomioida, että tupakointi varuskunta-alueella on kiellettyä, joten mahdollisuus tupakoida saattaa olla rajoitettu ja siksi kannattaa varustautua esimerkiksi nikotiinikorvaustuotteilla.

  Urheilu- ja vapaa-aikavaatteet

  Vaikka armeijan aikana päivät ovatkin täynnä toimintaa ja harjoittelua, vapaa-aikaa löytyy siltikin. Mukaan kannattaa siis ottaa urheiluvaatteita ja lenkkareita, jotka sopivat eri lajeihin. Myös muutama mukava vaate, kuten esimerkiksi huppari tai legginssit ovat hyvä liittää varustukseen, sillä vapaa-aikana on tärkeää pukeutua mukavasti.

  Muuta huomioitavaa

  Armeijaan ei kannata ottaa mukaan kallisarvoisia esineitä, kuten koruja tai elektroniikkaa, sillä niiden menetys tai vaurioituminen on mahdollista. Muistathan kuitenkin pakata mukaan myös henkilökohtaisen hyvinvoinnin kannalta tärkeitä tavaroita, kuten esimerkiksi kirjoja, lehtiä tai pelikortteja. Ne voivat tarjota tärkeää henkistä tukea, kun armeijaan sopeutuminen vie aikansa.

  Lopuksi

  Armeijaan pakkaaminen voi tuntua haastavalta, mutta on tärkeää muistaa, että välttämättömiä tavaroita ovat hygieniatarvikkeet, henkilökohtaiset lääkkeet sekä käytännölliset vaatteet ja kengät. Mukaan ei kannata ottaa kallisarvoisia esineitä, kuten elektroniikkaa tai koruja. Lopuksi kannattaa muistaa myös henkilökohtaisen hyvinvoinnin kannalta tärkeät asiat, kuten kirjat tai korttipelit, jotka voivat tarjota henkistä tukea armeijaan sopeutumisen aikana.
  **

 • Sinun täytyy olla kirjautuneena sisään vastataksesi tähän aiheeseen.