Mitä Aluejätepisteet Ovat

 • Tämä aihe on tyhjä.
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • 21 kesäkuun, 2023 klo 8:56 pm #2782

  +

  Mitä aluejätepisteet ovat?

  Suomessa on monilla alueilla käytössä aluejätepisteitä. Nämä ovat paikkoja, joihin voi viedä jätteitä, joita ei voi laittaa normaaliin jäteastiaan. Aluejätepisteet ovat yleensä sijoitettu asutuskeskuksien ja taajamien ulkopuolelle, mutta kuitenkin niin, että sinne on helposti pääsy kaikilla kulkuneuvoilla.

  Aluejätepisteet on suunniteltu vastaanottamaan erilaisia jätelajeja, kuten lasia, kartonkia, metallia ja biojätettä. Niistä voi myös hävittää vaarallisia jätteitä, kuten maaleja, liuottimia ja paristoja. Usein aluejätepisteet on jaettu keräysastioihin eri jätelajeille.

  Aluejätepisteet ovat tärkeä osa Suomen jätehuoltopalvelua, sillä ne helpottavat ja tehostavat jätteiden keräämistä ja kierrättämistä. Kierrätetyt ja asianmukaisesti käsitellyt jätteet vähentävät ympäristövaikutuksia ja säästävät luonnonvaroja.

  Miten aluejätepisteitä käytetään?

  Aluejätepisteet ovat kaikkien käytettävissä, eikä niiden käyttöön tarvitse erikseen ilmoittautua. Jokaisen on kuitenkin tärkeää noudattaa aluejätepisteiden käyttösääntöjä, jotta toiminta olisi turvallista ja ympäristöystävällistä.

  Ennen kuin vie jätteitä aluejätepisteeseen, kannattaa tarkistaa, millaisia jätteitä kyseinen piste vastaanottaa. Esimerkiksi lasin kierrättäminen kuuluu yleensä lasinkeräysastiaan, kun taas vanhat vaatteet ja tekstiilit on hyvä laittaa niille tarkoitettuun keräyspisteeseen.

  Jotta jäteastiat eivät täyty eivätkä houkuttele eläimiä eivätkä lisäisi roskaantumista, on aina tärkeää laittaa jäteastiaan vain sille tarkoitetut jätteet ja käyttää jätesäkkejä, jos niitä on tarjolla. Lisäksi on tärkeää sulkea astia kunnolla käytön jälkeen.

  Aluejätepisteisiin kannattaa viedä vain sellaisia jätteitä, joita kyseinen piste vastaanottaa. Esimerkiksi rakennusjätteitä, kuten betonia ja tiiltä ei kuulu laittaa sekajätteen keräysastiaan, vaan ne tulee viedä erikseen siihen tarkoitettuun jätepisteeseen.

  Miksi aluejätepisteet ovat tärkeitä?

  Aluejätepisteet ovat tärkeitä siksi, että ne tarjoavat ajan ja paikan jätteiden turvalliseen hävittämiseen. Aiemmin monet ihmiset kaatoivat jätteitään luontoon, mikä aiheutti luonnon roskaantumista ja eläinten vaarantumista. Aluejätepisteet tarjoavat turvallisen tavan kierrättää ja hävittää jätteet asianmukaisesti.

  Aluejätepisteitä käyttämällä myös edistetään ympäristöystävällistä elämäntapaa ja vähennetään jätteen määrää, joka joutuu lopulta kaatopaikoille. Kierrättämällä materiaaleja säästetään luonnonvaroja, ja säästetty materiaali voidaan käyttää uudelleen uusissa tuotteissa.

  Aluejätepisteiden käyttö on myös kustannustehokasta. Kun jätteet lajitellaan oikein aluejätepisteessä, niitä voidaan kierrättää tai hyödyntää uudelleen halvemmalla kuin uusien raaka-aineiden tuottaminen. Näin säästetään myös rahaa ja vähennetään ympäristövaikutuksia.

  Yhteenveto

  Aluejätepisteet ovat tärkeitä paikkoja, joissa voi kierrättää ja hävittää jätteitä turvallisesti ja ympäristöystävällisesti. Aluejätepisteitä käyttämällä edistetään ympäristöystävällistä elämäntapaa ja säästetään luonnonvaroja. Jokaisen on tärkeää noudattaa aluejätepisteiden käyttösääntöjä ja laittaa jätteet oikeisiin jäteastioihin.
  **

 • Sinun täytyy olla kirjautuneena sisään vastataksesi tähän aiheeseen.