Mitä Aleksis Kivi Kirjoitti Seitsemän Veljeksen Lisäksi

 • Tämä aihe on tyhjä.
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • 21 kesäkuun, 2023 klo 8:57 pm #1722

  +
  Aleksis Kivi (1834-1872) on yksi Suomen merkittävimmistä kirjailijoista. Hänet tunnetaan erityisesti klassikkoromaanistaan Seitsemän veljestä, joka julkaistiin vuonna 1870. Moni saattaa kuitenkin olla tietämätön siitä, että Kivi kirjoitti myös muita teoksia. Tässä artikkelissa käymme läpi muutamia Kirvien merkittävimpiä tuotoksia Seitsemän veljeksen lisäksi.

  Nummisuutarit (1864)

  Nummisuutarit on Kiven ensimmäinen näytelmä, joka julkaistiin vuonna 1864. Se on yksi ensimmäisistä suomenkielisistä realistisista näytelmistä. Nummisuutarit kertoo tarinan Juhanista ja Liisasta, jotka ovat aviopari ja asuvat pienessä Nummisuutarin torpassa. Näytelmä kuvaa eri yhteiskuntaluokkien välisiä suhteita ja köyhän kansan elämää. Nummisuutarit oli valmis jo vuonna 1862, mutta sen julkaiseminen lykkääntyi siihen asti, kunnes Kivi sai velkansa maksettua.

  Kullervo (1864)

  Kullervo on keskiaikainen tarina suomalaisesta sankarista, joka joutuu kohtaamaan monia tragedioita elämässään. Kiven versio Kullervon tarinasta on hyvin synkkä ja surullinen. Kullervo on alun perin osa Kalevalaa ja esiintyy siinä ainoastaan yhtenä henkilönä. Kivi otti Kullervon tarinan Kalevalasta ja loi siitä oman näytelmänsä vuonna 1864. Kivi myös sovitti Kullervon tarinan Seitsemän veljeksen tarinaan.

  Lea (1870)

  Kivi kirjoitti Lea-näytelmän vuonna 1870, samaan aikaan kun hän kirjoitti Seitsemän veljestä. Lea sijoittuu Raamatun aikaan ja kertoo tarinan Leasta, joka rakastuu kuningas Daavidin poikaan, Absalomiin. Näytelmä kuvaa uskontoa ja aikansa yhteiskuntaluokkia. Lea oli Kiven viimeinen näytelmä ja yksi hänen henkilökohtaisimmista teoksistaan. Kivi itse sanoi olleensa tyytyväinen Lea-näytelmään.

  Canzio (1869)

  Canzio on Kiven ainoa novellikokoelma, joka ilmestyi vuonna 1869. Kokoelma sisältää seitsemän novellia, jotka käsittelevät eri aiheita, kuten rakkautta, yhteiskuntaluokkia ja kohtalon vaikutusta elämään. Kivi oli julkaisun aikaan hieman pettynyt siihen, että kokoelma sai niin vähän huomiota.

  On ilmeistä, että Aleksis Kivi oli monipuolinen kirjailija, joka kirjoitti paljon enemmän kuin vain Seitsemän veljestä. Kirvien muut teokset ovat monipuolisia ja kuvastavat hänen laaja-alaista kiinnostusta. Jokainen näistä teoksista on tärkeä osa suomalaista kirjallisuusperinnettä, jota meidän tulisi arvostaa ja kunnioittaa.
  **

 • Sinun täytyy olla kirjautuneena sisään vastataksesi tähän aiheeseen.