Mitä Ajoneuvon Passiivinen Ja Aktiivinen Turvallisuus Tarkoittavat

 • Tämä aihe on tyhjä.
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • 21 kesäkuun, 2023 klo 8:57 pm #4721

  +
  Mitä Ajoneuvon Passiivinen Ja Aktiivinen Turvallisuus Tarkoittavat

  Kun valitsemme auton, yksi tärkeimmistä tekijöistä on sen turvallisuus. Turvallisuus varmistaa, että voimme matkustaa tietä pitkin ilman pelkoa loukkaantumisesta tai kuolemasta. Turvallisuus voidaan jakaa kahteen luokkaan: passiiviseen ja aktiiviseen turvallisuuteen.

  Passiivinen turvallisuus

  Passiivinen turvallisuus tarkoittaa kaikkia niitä ominaisuuksia, jotka suojaavat henkilöitä ja ajoneuvoa onnettomuuden tapahtuessa. Tämä tarkoittaa, että suunnitteluvaiheessa turvallisuus huomioidaan mahdollisimman hyvin. Ajoneuvon on oltava rakennettu siten, että se kestää onnettomuuksia ja auttaa suojaamaan kuljettajaa ja matkustajia. Passiivisia turvallisuusominaisuuksia ovat esimerkiksi turvatyynyt, turvavyöt, ajoneuvon rungon vahvuus, korin muotoilu, jarrutus- ja ohjausjärjestelmät, erilaiset törmäyssuojat ja sivutörmäyssuojat.

  Turvatyynyjä on kolmea tyyppiä: kuljettajan turvatyyny, etumatkustajan turvatyyny ja sivuturvatyyny. Turvatyyny auttaa suojaamaan kuljettajaa ja matkustajia, kun ajoneuvo törmää toiseen ajoneuvoon tai esteeseen. Turvatyyny täyttyy nopeasti, mutta hallitusti, ja vähentää siten kehon iskua.

  Turvavyö on toinen passiivinen turvallisuusominaisuus. Se auttaa pitämään kuljettajan ja matkustajan paikallaan mahdollisen törmäyksen aikana. Monissa uusissa ajoneuvoissa on kolmipisteturvavyö, joka auttaa jakamaan törmäysvoimat tasaisemmin kehon alueelle ja näin vähentää riskiä saada vakavia vammoja.

  Ajoneuvon rungon vahvuus ja korin muotoilu ovat muita passiivisia turvallisuusominaisuuksia. Ajoneuvon runko on suunniteltu erityisesti kestämään mahdollisen onnettomuuden iskut. Kori puolestaan auttaa jakamaan törmäysvoimat tasaisesti kehossa, vähentää kehossa tapahtuvia muodonmuutoksia ja siten myös vakavia vammoja.

  Jarrutus- ja ohjausjärjestelmät ovat myös tärkeitä passiivisia turvallisuusominaisuuksia. Ajoneuvon on voitava pysähtyä mahdollisimman nopeasti yllättävissä tilanteissa, jotta se voidaan ohjata tiehen ilman, että aiheutuu suurempaa törmäystä. Siksi hyvin toimiva jarrutusjärjestelmä on välttämätön turvallisuuden varmistamiseksi.

  Sivutörmäyssuojat ovat passiivisia turvallisuusominaisuuksia, jotka suojaavat kuljettajaa ja matkustajia sivutörmäystilanteissa. Sivutörmäyssuojassa on erityinen vahvavahvistamirakenne, joka suojaa henkilöitä törmäystilanteissa.

  Aktiivinen turvallisuus

  Aktiivinen turvallisuus tarkoittaa kaikkia niitä ominaisuuksia, jotka parantavat kuljettajan ajoturvallisuutta. Toisin kuin passiivinen turvallisuus, aktiivinen turvallisuus keskittyy ennalta ehkäisyyn, jotta onnettomuuden mahdollisuus voidaan minimoida.

  Aktiivisia turvallisuusominaisuuksia ovat muun muassa jarrutus- ja ohjausjärjestelmät, nopeusrajoitin, kaistavahti, törmäysvaroitin, automaattinen hätäjarrutusjärjestelmä ja älykäs nopeudenrajoitin.

  Jarrutus- ja ohjausjärjestelmät ovat tärkeitä aktiivisia turvallisuusominaisuuksia, sillä ajoneuvo on pysyttävä hallinnassa mahdollisten tilanteiden aikana. Nopeusrajoitin auttaa kuljettajaa noudattamaan tiellä olevia liikennesääntöjä, jotta vältetään mahdolliset onnettomuudet.

  Kaistavahti varoittaa kuljettajaa, jos ajoneuvo kohtaa suuntaviivaa ja saattaa siirtyä toiselle kaistalle. Törmäysvaroitin varoittaa kuljettajaa, jos toinen ajoneuvo on lähellä ja on vaarana törmäys. Automaattinen hätäjarrutusjärjestelmä auttaa pysäyttämään ajoneuvon, kun järjestelmä havaitsee esteen tiellä. Älykäs nopeudenrajoitin varmistaa, että nopeus pysyy turvallisessa kantamassa, mikä myös vähentää onnettomuuksien mahdollisuutta.

  Johtopäätös

  Turvallisuus on yksi tärkeimmistä tekijöistä ajoneuvoa valittaessa. Passiivinen turvallisuus suojelee kuljettajaa ja matkustajia onnettomuuden tapahtuessa, kun taas aktiivinen turvallisuus pyrkii minimoimaan onnettomuuden mahdollisuuden. Siksi on tärkeää varmistaa, että valitsemassasi ajoneuvossa on sekä passiivisia että aktiivisia turvallisuusominaisuuksia ja että ne toimivat tehokkaasti. Muista myös, että turvallisen ajon varmistamiseksi on tärkeää noudattaa liikennesääntöjä ja ajaa turvallisesti.
  **

 • Sinun täytyy olla kirjautuneena sisään vastataksesi tähän aiheeseen.