Mitä Ajatella Kun Ei Saa Unta

 • Tämä aihe on tyhjä.
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • 21 kesäkuun, 2023 klo 8:56 pm #2594

  +

  Mitä ajatella kun ei saa unta?

  Monilla meistä on joskus vaikeuksia nukahtaa tai heräämme keskellä yötä emmekä saa unta enää uudelleen. Tämä voi johtua monista eri syistä, kuten stressistä, ahdistuksesta, jännitteistä tai huonosta unirutiinista.

  Jos sinulla on vaikeuksia nukahtaa tai nukkua koko yön, se voi vaikuttaa negatiivisesti terveyteesi ja päivittäiseen elämääsi. Tässä artikkelissa tutustumme muutamiin ajatuksiin, joita voit harkita, kun et saa unta.

  1. Yritä rentoutua

  Stressi ja ahdistus ovat yleisiä syitä siihen, miksi ihmiset eivät saa tarpeeksi unta. Jos sinulla on vaikea rentoutua ja selvittää mielesi ennen nukkumaanmenoa, kokeile joitain rentoutumistekniikoita, kuten joogaa, meditaatiota tai syvähengitystekniikoita. Myös kuuma kylpy ennen nukkumaanmenoa voi auttaa sinua rentoutumaan.

  2. Vaihda ympäristöäsi

  Jos et ole saanut unta tunnin kuluessa, nouse ylös sängystä ja siirry toiseen huoneeseen. Vältä kirkkaita valoja ja pidä ympäristösi hiljaisena ja rentouttavana. Älä käytä elektronisia laitteita, kuten puhelimia tai tietokoneita, sillä ne voivat tehdä sinusta entistä virkeämmän.

  3. Ajattele positiivisesti

  Negatiiviset ajatukset ja huolenaiheet voivat pitää sinut valveilla koko yön. Sen sijaan kannattaa ajatella jotain positiivista ja rauhoittavaa, kuten kävelyä rannalla tai vuorilla. Voit myös kuvitella itsesi lepäämässä vihreässä metsässä.

  4. Pysy pois sängystäsi päivän aikana

  Valvojaiset sängyssä saattavat vaikuttaa siihen, että aivojesi alkaa liittää sänkyynsi valvomisen. Sen sijaan kannattaa pysyä poissa sängystä päiväsaikaan ja olla siellä ainoastaan nukkumista varten yöllä. Huoneesi tulisi olla rauhallinen ja hämärä, jotta saatat luoda oikean mielentilan nukkumista varten.

  5. Puhu ammattilaisen kanssa

  Jos sinulla on jatkuvia univaikeuksia, voi olla hyödyllistä puhua lääkärin kanssa. He voivat auttaa sinua selvittämään nukkumistavasi ja tarvittaessa suositella lääketieteellisiä hoitoja. Terapeutit voivat myös auttaa sinua käsittelemään stressiä tai ahdistusta, joka voi vaikuttaa nukkumiseen.

  Lopuksi

  Riittävä uni on tärkeää hyvinvoinnille, ja herääminen keskellä yötä tai vaikeuksissa nukahtamisessa voi olla rasittavaa. Yrittää nukkumaan mennessä rentoutua, vaihda ympäristöä, ajattele positiivisesti, pidä päivällä sänkyäsi vapaana, esimerkiksi, ja keskustele lääkärin tai terapeutin kanssa, jos koet unisuuntaisena jatkuvan ongelman. Pienet muutokset elämässäsi voivat auttaa sinua parantamaan unesi laatua ja hyvinvointiasi pitkällä aikavälillä.
  **

 • Sinun täytyy olla kirjautuneena sisään vastataksesi tähän aiheeseen.