Mitä Adventti Tarkoittaa

 • Tämä aihe on tyhjä.
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • 21 kesäkuun, 2023 klo 8:57 pm #585

  +

  Mitä Adventti Tarkoittaa?

  Adventti on kristillinen juhla, joka alkaa neljä viikkoa ennen jouluaattoa. Sana ”adventti” tulee latinan sanasta ”adventus”, mikä tarkoittaa tuloa tai saapumista. Adventti-sesonki tähtää Kristuksen syntymän juhlistamiseen ja valmistautumiseen hänen tulevaan tuloonsa.

  Adventin merkitys kristinuskossa

  Adventti on tärkeä aika kristillisessä kalenterissa, sillä se symboloi odotusta ja valmistautumista Jeesuksen syntymään. Kristityt ympäri maailmaa juhlivat adventtia eri tavoin, mutta keskeisiä elementtejä ovat kynttilät, joulukoristeet ja raamatunlukemiset.

  Kristityt voivat myös sisäistää adventin merkityksen henkilökohtaisella tasolla. Adventin aikaan voi keskittyä synteihin ja anteeksiantoon, suvaitsevaisuuteen ja auttamiseen. Se onkin hyvä aika käydä läpi omaa elämää ja pyrkiä tekemään parempia valintoja.

  Adventin symbolit

  Adventin symbolit ovat tärkeä osa juhlallisuutta. Yleisesti ottaen adventtikynttilät ovat merkittävin osa juhlaa. Niitä sytytetään neljä viikkoa ennen jouluaattoa kunkin viikon merkiksi. Kynttilöitä voi julistaa jopa kirkkomaalla, rukoushetkissä tai kotona.

  Jokaisella adventtikynttilällä on oma merkityksensä: ensimmäinen kynttilä symboloi toivoa, toinen rakkautta, kolmas iloa ja neljäs rauhaa. Kun neljäs kynttilä sytytetään, se merkitsee jouluaattoa ja sen juhlimista.

  Adventtikalenteri on myös tärkeä symboli juhla-aikana. Adventtikalenterin luukkujen avulla voi seurata adventin lähestymistä päivä päivältä. Monet kalenterit sisältävät pikku lahjoja, yllätyksiä tai hyviä ajatuksia adventin aikaan.

  Adventti Suomessa

  Suomessakin adventin tuloa juhlistetaan monin tavoin. Useimmissa kirkoissa sytytetään adventtikynttilöitä. Lisäksi monet seurakunnat järjestävät adventti-musiikki- ja rukoustilaisuuksia. Monet myös laittavat joulukoristeita kotiinsa ja aloittavat joulupukin odotuksen.

  Suomalainen adventti-juhla on perinteisesti hyvin rauhallinen. Ihmiset viettävät aikaa perheidensä kanssa, syövät jouluruokia ja käyvät joulumarkkinoilla. Suomalainen adventti onkin hyvin samankaltainen kuin joulun valmistelu muissakin pohjoismaissa.

  Yhteenveto

  Adventti on tärkeä juhla kristillisessä kalenterissa ja se merkitsee odotuksen ja valmistautumisen aikaa. Adventin aikana keskitytään Jeesuksen syntymään ja rauhan sanomaan, mutta myös henkilökohtaiseen kehitykseen ja parantumiseen.

  Adventin perinteisiin kuuluu sellaisia symboleja kuin adventtikynttilät ja adventtikalenterit. Tärkein adventin viesti on kuitenkin toivo ja siinä uskossa, että hyvä on voimakkaampaa kuin paha. Adventti on sekä henkilökohtainen että yhteinen juhla, joka yhdistää kristityt ympäri maailmaa.
  **

 • Sinun täytyy olla kirjautuneena sisään vastataksesi tähän aiheeseen.