Mitä Adhd Lääke Tekee

 • Tämä aihe on tyhjä.
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • 21 kesäkuun, 2023 klo 8:56 pm #1893

  +

  Adhd-lääkitys – mitä se tekee?

  Adhd (Attention Deficit Hyperactivity Disorder) on neurobiologinen häiriö, joka vaikuttaa noin 3-7%:iin maailman väestöstä, ja noin 3% suomalaisista kärsii siitä. Adhd voi ilmetä monilla eri tavoilla, mutta tyypillisiä piirteitä ovat keskittymisvaikeudet, impulsiivisuus ja yliaktiivisuus.

  Adhd-lääkitys on yleinen hoitomuoto, joka auttaa monia ihmisiä hallitsemaan oireitaan. Tässä artikkelissa tarkastellaan, mitä Adhd-lääke tekee ja kuinka se vaikuttaa ihmisiin, jotka käyttävät sitä.

  Miten Adhd-lääkitys vaikuttaa aivoihin?

  Adhd-lääkkeet vaikuttavat keskushermostossa toimiviin välittäjäaineisiin, kuten dopamiiniin ja noradrenaliiniin. Nämä välittäjäaineet ovat tärkeitä aivojen tiedonkäsittelyssä, ja niiden epätasapaino voi johtaa Adhd-oireisiin.

  Adhd-lääkkeet lisäävät dopamiinin ja noradrenaliinin määrää aivoissa, mikä auttaa parantamaan keskittymiskykyä ja vähentämään impulsiivisuutta. Tämä voi auttaa Adhd-potilaita tekemään tehtävät loppuun asti, pitämään asiat järjestyksessä ja hallitsemaan tunteitaan.

  Mitä Adhd-lääkkeet tekevät kehossa?

  Adhd-lääkkeet voivat vaikuttaa myös kehossa, ja ne voivat aiheuttaa erilaisia sivuvaikutuksia. Yleisimmät sivuvaikutukset ovat ruokahalun väheneminen, päänsärky, huimaus ja univaikeudet. Jotkut Adhd-lääkkeet voivat myös aiheuttaa sydämen sykkeen nousua ja verenpaineen kohoamista, joten on tärkeää, että potilaat ovat tarkkana lääkärin ohjeiden kanssa.

  Miten Adhd-lääkitys auttaa arjessa?

  Adhd-lääkitys auttaa monia ihmisiä hallitsemaan keskittymisvaikeuksia, impulsiivisuutta ja yliaktiivisuutta jokapäiväisessä arjessa. Lääkkeet voivat auttaa parantamaan opiskelua, työskentelyä ja sosiaalisia tilanteita.

  Kun Adhd-potilas aloittaa lääkityksen, hän voi huomata, että yhtäkkiä hän pystyy keskittymään paremmin, tekemään työnsä nopeammin ja olemaan rauhallisempi. Lääkkeet voivat myös auttaa parantamaan itsetuntoa, kun potilas huomaa, että hän saavuttaa tavoitteitaan.

  Miten Adhd-lääkitys eroaa muista lääkityksistä?

  Adhd-lääkitys eroaa monista muista lääkityksistä, joita käytetään mielenterveyden häiriöiden hoidossa. Esimerkiksi masennuslääkkeet vaikuttavat serotoniiniin, joka on toinen tärkeä välittäjäaine aivoissa. Toisaalta ahdistuslääkkeet vaikuttavat GABA-reseptoreihin.

  Adhd-lääkkeissä on myös eroja. Jotkut lääkkeet kestävät pidempään kuin toiset, ja toiset vaikuttavat hitaammin kuin toiset. On myös olemassa erilaisia lääkemuotoja, kuten pitkä- ja lyhytvaikutteisia pillereitä, liukenevia tabletteja tai ihoon liimattavia laastareita. Jokaisella lääkityksellä on oma vaikutusaikansa ja sivuvaikutuksensa, joten lääkäriltä saadut ohjeet on tärkeää noudattaa tarkasti.

  Johtopäätös

  Adhd-lääkitys on osoittautunut tehokkaaksi hoitomenetelmäksi Adhd-oireiden hallinnassa. Lääkkeet vaikuttavat aivoissa toimiviin välittäjäaineisiin, kuten dopamiiniin ja noradrenaliiniin, ja auttavat parantamaan keskittymiskykyä ja vähentämään impulsiivisuutta.

  Lääkkeet voivat aiheuttaa erilaisia sivuvaikutuksia, kuten ruokahalun vähenemistä, päänsärkyä ja univaikeuksia. Jokainen Adhd-lääke on erilainen, ja lääkitystä määrättäessä on tärkeää noudattaa lääkärin ohjeita tarkasti ja ilmoittaa havaituista sivuvaikutuksista välittömästi.

  Adhd-lääkkeet auttavat monia ihmisiä parantamaan elämänlaatuaan ja hallitsemaan oireitaan paremmin. Ne voivat auttaa ihmisiä saavuttamaan tavoitteitaan koulussa, töissä ja sosiaalisissa tilanteissa. Tärkeintä on löytää sopiva lääke ja annostus, joka auttaa parhaiten jokaisen potilaan yksilöllisiin tarpeisiin.
  **

 • Sinun täytyy olla kirjautuneena sisään vastataksesi tähän aiheeseen.