Mitä 2

 • Tämä aihe on tyhjä.
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • 21 kesäkuun, 2023 klo 8:57 pm #4473

  +
  Huolenpito itsestämme ja läheisistämme on erityisen tärkeää tänä aikana. Suomessa olemme onnekkaassa asemassa siinä, että meillä on hyvä terveydenhuoltojärjestelmä, jonka kautta voimme saada apua tarvittaessa. Kuitenkin nykyinen tilanne, jossa pandemia jyllää ympäri maailmaa, on asettanut joitakin haasteita myös meille täällä Suomessa. Tässä artikkelissa käymme läpi kaksi tärkeää asiaa, jotka auttavat meitä pysymään terveinä ja turvassa.

  1. Huolehdi henkilökohtaisesta hygieniasta

  Henkilökohtainen hygienia on ensisijaisen tärkeää tartuntojen torjunnassa. Muutama yksinkertainen asia, joista pidämme huolta päivittäin, voivat auttaa meitä pysymään terveinä. Ensinnäkin, käsienpesu vedellä ja saippualla on todella tärkeää, ja meidän tulisi pestä käsiämme useita kertoja päivässä. Käsidesiä voi käyttää silloin, kun käsienpesu vedellä ja saippualla ei ole mahdollista. Toinen tärkeä asia on yskiminen ja aivastaminen oikein. Koska COVID-19 tarttuu ilman välityksellä, on äärimmäisen tärkeää yskiä tai aivastaa olkavarteen tai nenäliinaan. Pidä myös kätesi pois kasvoiltasi, sillä tämä on myös yksi tapa, jolla virus leviää.

  2. Noudata sosiaalista etäisyyttä

  Toinen tärkeä toimenpide, jonka voimme toteuttaa pandemian torjunnassa, on sosiaalisen etäisyyden noudattaminen. Yksinkertaisesti sanottuna tämä tarkoittaa sitä, että pidämme etäisyyttä muihin ihmisiin. Suositeltavaa etäisyys on 1-2 metriä. Tämä ei kuitenkaan tarkoita sitä, että meidän tulisi eristäytyä kokonaan. On tärkeää pitää yllä sosiaalista vuorovaikutusta, mutta tehdä se turvallisesti. Voimme siis keskustella puhelimessa, lähettää sähköpostia tai videopuheluita ja pitää yhteyttä perheeseemme ja ystäviimme ilman, että altistumme vaaralle.

  Näiden kahden asian ohella on tärkeää myös seurata Suomen terveysviranomaisten antamia ohjeita ja toimia niiden mukaisesti. Tällä hetkellä THL:n ohjeita ovat muun muassa kasvomaskien käyttö joukkoliikenteessä, välttää matkustamista ulkomaille ja pysyä kotona, jos on flunssan tai muun tartuntataudin oireita. Näiden ohjeiden noudattaminen auttaa vähentämään tartuntariskiä sekä omalla kohdallamme että muiden ihmisten kohdalla.

  Yhteenvetona voidaan todeta, että pandemiasta selviytymiseen voimme jokainen vaikuttaa omilla valinnoillamme. Huolehdimme henkilökohtaisesta hygieniasta, noudatamme sosiaalista etäisyyttä ja seuraamme Suomen terveysviranomaisten ohjeita. Näiden asioiden avulla pysymme terveinä ja turvallisina tämän haastavan ajan yli.
  **

 • Sinun täytyy olla kirjautuneena sisään vastataksesi tähän aiheeseen.