Mitä 1 5 Vuotiaalle Lahjaksi

 • Tämä aihe on tyhjä.
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • 21 kesäkuun, 2023 klo 8:57 pm #1144

  +

  Mitä 1-5-vuotiaalle lahjaksi?

  Lapsen syntymäpäivät ja juhlapäivät ovat aina yhtä ihania ja erityisiä. Kuitenkin on joskus hankalaa keksiä sopivia lahjoja pienemmille lapsille, sillä heillä ei ehkä ole vielä omia toiveita ja mieltymyksiä. Tässä artikkelissa esittelemme parhaita lahjaideoita 1-5-vuotiaalle lapselle.

  1. Kirjat

  Kirjat ovat aina hyvä idea lahjaksi, sillä ne kehittävät lapsen kielellistä ja aivojen kehitystä. Valitse sopiva kirja lapsen iän mukaan; 1-vuotiaalle voi ostaa esimerkiksi pehmeiden sivujen kirjoja, kun taas 5-vuotias ilahtuu pidemmistä ja monimutkaisemmista tarinoista.

  2. Aktivointilelut

  Aktivointilelut ovat hyviä lahjaideoita, sillä ne kehittävät lapsen hienomotoriikkaa ja mielikuvitusta. Esimerkiksi palapelit, noppalelut ja rakennuspalikat ovat hyviä vaihtoehtoja. 5-vuotiaalle voi hankkia esimerkiksi rakennussettejä, joilla voi rakentaa esimerkiksi legoista oman kaupungin.

  3. Ulkolelut

  Ulkolelut ovat hyvä idea, sillä ne kannustavat lasta liikkumaan ja olemaan ulkona. Esimerkiksi potkupyörä on hyvä valinta 1-2-vuotiaalle, kun taas 5-vuotias voi ilahtua vaikkapa polkupyörästä. Myös erilaiset pallot ja keinut ovat hauskoja ulkoleluja lapsille.

  4. Taidevälineet

  Taidevälineet ovat hyviä lahjavalintoja, sillä ne kehittävät lapsen mielikuvitusta ja luovuutta. Esimerkiksi sormivärit ja paperit ovat hyviä lahjoja pienemmille lapsille, kun taas 5-vuotiaalle voi hankkia esimerkiksi vesivärikyniä ja taulupohjan.

  5. Pelit

  Pelit ovat hauskoja lahjaideoita koko perheelle. Esimerkiksi muistipeli tai tikut kannettavassa ovat hyviä ideoita pienelle lapselle. 5-vuotiaita ilahduttavat hieman monimutkaisemmat lautapelit, kuten Afrikan tähti tai Monopoly.

  Yhteenveto

  Lahjan valinta lapselle voi joskus tuntua hankalalta, mutta yllä mainitut ideat sopivat erinomaisesti 1-5-vuotiaalle lapselle. Kirjat, aktivointilelut, ulkolelut, taidevälineet ja pelit ovat kaikki hyviä lahjavalintoja lapselle, joka kehittää hänen mielikuvitustaan ja taitojaan. Muista valita sopiva lahja lapsen iän ja mieltymysten mukaan.
  **

 • Sinun täytyy olla kirjautuneena sisään vastataksesi tähän aiheeseen.