Mindfulness Mitä Se On

 • Tämä aihe on tyhjä.
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • 21 kesäkuun, 2023 klo 8:57 pm #3265

  +

  Mindfulness – Mitä se on?

  Mindfulness, eli tietoinen läsnäolo, tarkoittaa kykyä olla tietoinen omasta ajattelusta, tunteista ja ympäristöstä. Se on käytännöllinen tapa käyttää huomioita, joka voi parantaa merkittävästi elämänlaatua ja auttaa käsittelemään stressiä, ahdistusta ja muita henkisiä ongelmia.

  Mindfulnessin ydinperiaatteisiin kuuluu läsnäolo hetkessä, avoimuus ja vapaus arvostelusta sekä myötätunto itseä ja muita kohtaan. Se ei vaadi erityisiä uskomuksia tai uskontoja, eikä sitä voida rajoittaa tietylle käyttäjäryhmälle.

  Monet mielessä pyörivät ajatukset voivat olla stressin, pelon tai epävarmuuden aiheuttamia ja niiden huomioiminen voi auttaa hallitsemaan niitä. Kun olet tietoinen ajatuksistasi, voit vaihtaa niiden arvioinnin sen sijaan, että antaisit niille vallan.

  Mindfulness-harjoituksiin kuuluu usein hengityksen tietoinen havainnointi, kehon rentouttaminen ja tunteiden tunnistaminen. Näitä harjoituksia voi tehdä eri muodoissa, kuten hiljaisessa meditaatiossa tai tietoisessa kävelyssä. On myös monia mindfulness-sovelluksia, jotka tarjoavat lyhyitä harjoituksia päivittäiseen käyttöön.

  Monet tutkimukset ovat osoittaneet mindfulness-harjoittelun olevan tehokas keino stressin ja ahdistuksen hallintaan, paremman kehon ja mielen yhteyden kehittämiseen ja mielialan paranemiseen. Monet ihmiset ovat myös löytäneet mindfulnessin avulla tavan elää yksinkertaisempaa ja tyytyväisempää elämää.

  Suomessa mindfulness on tullut yhä suositummaksi ja jo useat yritykset ovat alkaneet tarjota mindfulness-harjoituksia työntekijöilleen. Suomessa järjestetään myös kursseja ja tapahtumia, jotka auttavat ihmisiä oppimaan käytännön taitoja mindfulnessiin. Lisäksi monet koulut tarjoavat mindfulness-opetusta oppilaille.

  Mindfulnessin oppiminen on keskeinen askel stressin ja muiden henkisten ongelmien käsittelemisessä. Se voi auttaa ihmisiä tunnistamaan omat ajatusmallinsa ja löytämään paremman yhteyden itseensä ja ympäristöönsä. Jos olet kiinnostunut mindfulnessista, löydät varmasti hyödyllistä tietoa ja käytännön harjoituksia monista lähteistä.
  **

 • Sinun täytyy olla kirjautuneena sisään vastataksesi tähän aiheeseen.