Minä Suojelen Sinua Kaikelta Mitä Ikinä Keksitkin Pelätä

 • Tämä aihe on tyhjä.
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • 21 kesäkuun, 2023 klo 8:57 pm #6340

  +

  Minä Suojelen Sinua Kaikelta Mitä Ikinä Keksitkin Pelätä

  Suomi on yksi maailman turvallisimmista ja vauraimmista maista, mutta huolimatta tästä, on ihan sallittua pelätä kaikkea mahdollista. Pelko on ihmiselle luonnollinen tunne ja se auttaa meitä selviämään vaarallisista tilanteista. Kuitenkin jatkuva pelko ja epävarmuus voivat olla haitallisia terveydellemme, joten onkin tärkeää löytää keinoja miten voi suojella itseään mahdollisimman hyvin.

  Ensinnäkin, on tärkeää tiedostaa, että ihmiset ovat yleisesti ottaen turvassa Suomessa. Viranomaiset toimivat tehokkaasti ja nopeasti vaaratilanteiden sattuessa, kuten esimerkiksi poliisi ja pelastuslaitos. Suomi on myös hyvin valmistautunut mahdollisiin luonnonkatastrofeihin, kuten tulviin ja metsäpalojen leviämiseen. Suomalaiset ovat myös tottuneet koviin talviolosuhteisiin ja osaavat varautua niihin hyvin.

  Silti, on tilanteita joissa on hyvä olla varovainen ja suojautua. Esimerkiksi silloin kun liikkuu yöllä yksin kaupungilla, on suositeltavaa pysytellä valaistuilla kaduilla ja välttää tuntemattomia paikkoja. Puistossa tai kävelyteillä liikuttaessa on hyvä aina olla tietoinen ympäristöstä ja katsoa ympärilleen aktiivisesti, varsinkin jos liikkuu yksin. Lisäksi, jos huomaat epäilyttävää käyttäytymistä, esimerkiksi ahdistelua tai aggressiivisuutta, niin kannattaa olla valmis soittamaan poliisille.

  Monet pelkäävät myös varkauksia, sillä niitä tapahtuu myös Suomessa. Kotona kannattaa käyttää kaikkia mahdollisia turvajärjestelmiä, kuten lukitusta ovesta ja ikkunoista, mutta myös huolehtia siitä että omat arvotavarat ovat turvattuna ja piilossa silloin kun niitä ei tarvitse käyttää. Kaupungilla liikkumisessa on hyvä suunnitella etukäteen mitä tarvitsee mukanaan, jotta ei tarvitse huolestua varkauden mahdollisuudesta. Esimerkiksi lompakon kannattaa pitää sisällä takkia tai laukkua syvemmällä, niin että sitä ei ole helppo napata kadulla liikkuessa.

  Viime aikoina maailmanlaajuinen pandemia on tuonut omat pelot Suomen rajojen sisään. On suositeltavaa pysyä kotona mikäli se vain on mahdollista ja välttää ihmisten kanssa fyysistä kontaktia. Suurin osa suomalaisista on ottanut pandemian vakavasti ja noudattaa annettuja ohjeita, mikä onkin auttanut Suomea säästymään pahimmilta vaiheilta. Tehokkain tapa suojautua pandemialta on yhä kuitenkin käsihygienia ja kasvomaskien käyttö. Viranomaiset suosittelevat edelleen välttämään tarpeetonta liikkumista ja kokoontumisia, jos ne eivät ole välttämättömiä.

  On siis tärkeää tiedostaa, että Suomi on turvallinen maa, mutta silti on olemassa riskejä joita kannattaa varoa ja suojautua. Välttämällä tarpeetonta riskinottoa ja olemalla tietoinen ympäristöstä, voi minimoida vaaratilanteiden riskin. Pandemia aikana on tärkeää pysyä terveenä ja suojata muita virukselta. Tärkeintä on pitää pää kylmänä ja toimia fiksusti riskejä minimoiden.
  **

 • Sinun täytyy olla kirjautuneena sisään vastataksesi tähän aiheeseen.