Mies Ei Tee Mitään

 • Tämä aihe on tyhjä.
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • 21 kesäkuun, 2023 klo 8:57 pm #816

  +

  Mies ei tee mitään – miksi tämä ongelma on yhä ajankohtainen?

  Kuinka usein olet kuullut valituksia siitä, että mies ei tee mitään kotona? Onko tämä ongelma yhä ajankohtainen Suomessa, jossa naisten ja miesten välillä on yhä työnjakoon liittyviä haasteita? Tämä artikkeli käsittelee miehen tekemättömyyttä sekä sen syitä ja seurauksia.

  Miehen tekemättömyys kotona on yleinen ongelma

  Valitettavasti mies ei tee mitään kotona -ongelma on yhä ajankohtainen. Vaikka nykyään monet parit jakavat kotitöitä tasaisemmin kuin ennen, naiset ovat edelleen usein vastuussa kodin askareista. Tämä voi johtaa siihen, että mies alkaa tuntea olevansa vapautettu vastuusta ja että kodin hoito on naisen vastuulla.

  Tämä on sekä epäoikeudenmukaista että epäterveellistä parisuhteessa. Jokaisen tulisi olla vastuussa kodin ylläpidosta ja huolehtimisesta, ja molempien tulisi tehdä osansa. Kun vain toinen osapuoli on vastuussa, se voi johtaa erimielisyyksiin ja riitoihin.

  Syyt siihen, miksi mies ei tee mitään kotona

  Miksi sitten miehet eivät usein auta kotitöissä? Yksi mahdollinen syy voi olla se, että he eivät tunne, että kodin hoito on heidän vastuullaan. Joissakin tapauksissa tämä voi johtua siitä, että heidän vanhempansa eivät jakanneet kotitöitä tasa-arvoisesti lapsuudessaan. Toisissa tilanteissa miehet eivät tiedä kuinka auttaa – heidän vanhempansa eivät ehkä opettaneet heille tarvittavia taitoja.

  Toinen syy tähän ongelmaan voi olla se, että monet miehet eivät tunne olevansa hyödyllisiä kotitöiden suorittamisessa. Usein naiset ovat niitä, jotka käyttävät enemmän aikaa kotityönteon suunnitteluun ja toteuttamiseen, kun taas miehillä voi olla taipumus odottaa, että heille kerrotaan, mitä heidän pitäisi tehdä.

  Seuraukset miehen tekemättömyydelle

  Miehen tekemättömyyden seuraukset voivat olla moninaisia. Ensinnäkin se voi johtaa parisuhteen ongelmiin, kun yksi osapuoli tuntee jääneensä vastuulliseksi kodin hoidosta. Toiseksi se voi lisätä stressiä kotona ja vähentää kotiympäristön viihtyvyyttä, mikä voi vaikuttaa koko perheen hyvinvointiin.

  Lisäksi on tärkeää huomata, että miehen tekemättömyys voi vaikuttaa myös lapsiin. Jos lapsi näkee, että vain toinen vanhemmista tekee kotitöitä, hän voi oppia ajattelemaan, että tietyt työt ovat vain naisten vastuulla, mikä voi olla haitallista hänen tulevalle parisuhteelleen.

  Miten mies voi auttaa kotona?

  On tärkeää antaa miehelle mahdollisuus auttaa kotona ja antaa hänelle tunne siitä, että kodinhoidossa on hänen vastuunsa. Joitakin tapoja, joilla miehet voivat auttaa kotitöissä ovat:

  – Kysyä kumppanilta, millaista apua hän tarvitsee
  – Suunnitella yhdessä kotitöitä ja jakaa vastuualueet
  – Osallistua kodinhoitotöihin päivittäin tai viikoittain
  – Oppimaan uusia taitoja, kuten kokkaamista ja pyykinpesua
  – Ottaa vastuun tärkeistä tehtävistä, kuten kaupassa käynnistä ja lastenhoitovuoroista

  Lopuksi

  Mies ei tee mitään -ongelma on yhä ajankohtainen Suomessa. Tämä ongelma voi johtaa parisuhteen ongelmiin ja vaikuttaa koko perheen hyvinvointiin. On tärkeää, että molemmat osapuolet jakavat vastuun kodin hoidosta, jotta kotona vallitsee tasapainoinen ja onnellinen ilmapiiri. Miehet voivat auttaa kotitöissä monin tavoin, ja on tärkeää antaa heille mahdollisuus tuntea itsensä osallistujiksi kodinhoidossa.
  **

 • Sinun täytyy olla kirjautuneena sisään vastataksesi tähän aiheeseen.