Masennus Sairasloma Mitä Tehdä

 • Tämä aihe on tyhjä.
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • 21 kesäkuun, 2023 klo 8:57 pm #1441

  +
  Masennus on yleinen mielenterveysongelma, joka voi vaikuttaa henkilön elämänlaatuun ja tuottavuuteen. Jos sinulla on diagnosoitu masennus, saatat joutua ottamaan sairaslomaa töistä. Tämä artikkeli tarjoaa joitakin vinkkejä siitä, mitä tehdä, jos olet masentunut ja tarvitset sairaslomaa Suomessa.

  Hakeudu hoitoon

  Ensimmäinen ja tärkein asia, jonka voit tehdä, on hakeutua hoitoon. Voit varata ajan terveyskeskukseen tai yksityiselle lääkärille, joka voi diagnosoida masennuksesi ja määrätä tarvittavan hoidon. Hoidon muotona voi olla esimerkiksi psyykkinen terapia, lääkitys tai molemmat.

  Yritä saada riittävästi lepoa

  Masennukseen liittyy usein unihäiriöitä, kuten unettomuutta tai liian pitkää unta. Yritä saada tarpeeksi lepoa: nouse sängystä samaan aikaan joka päivä ja yritä mennä nukkumaan samaan aikaan joka ilta. Varmista, että nukut mukavassa sängyssä ja että huoneesi on tarpeeksi pimeä ja hiljainen.

  Liiku

  Liikunta on hyvä tapa hoitaa masennusta. Se vapauttaa endorfiineja, jotka ovat kehon luonnollisia mielialanparantajia. Aloita pienillä askelilla, kuten kävelyllä tai joogalla, ja lisää sitten vaikeusastetta ajan myötä. Älä yritä puskea itseäsi liikaa, vaan kuuntele kehoasi ja aloita rauhallisesti.

  Syö terveellisesti

  Masennus voi johtaa ruokahalun muutoksiin, kuten liialliseen syömiseen tai ruokahaluttomuuteen. Yritä syödä terveellisesti ja tasapainoisesti, jotta kehosi saa tarvitsemansa ravintoaineet. Syö runsaasti hedelmiä, vihanneksia ja proteiinia.

  Ota aikaa itsellesi

  Masennus vaikuttaa usein motivaatioon ja elämänhaluun. Yritä löytää tapa rentoutua ja ottaa aikaa itsellesi. Voit kokeilla meditaatiota, lukemista tai muita rauhallisia aktiviteetteja, jotka saavat sinut tuntemaan olosi mukavaksi.

  Keskustele ammattilaisten kanssa

  Jos sinulla on diagnosoitu masennus ja tarvitset sairaslomaa, keskustele lääkärisi tai terapeutin kanssa siitä, kuinka voit parhaiten hoitaa tilaasi. He voivat auttaa sinua tekemään suunnitelman, joka auttaa sinua palaamaan töihin mahdollisimman nopeasti.

  Lopuksi

  Masentuneena saattaa tuntua siltä, että kaikki on menossa huonosti, mutta muista, että et ole yksin. Masennus on selvittämätön mielenterveysongelma, ja se on hoidettavissa. Hakeudu hoitoon, ota aikaa itsellesi ja yritä löytää tapa hoitaa itsesi parhaalla mahdollisella tavalla. Vain näin voit palata vahvempana ja terveempänä.
  **

 • Sinun täytyy olla kirjautuneena sisään vastataksesi tähän aiheeseen.