Markku Aro Kestän Mitä Vaan

 • Tämä aihe on tyhjä.
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • 21 kesäkuun, 2023 klo 8:56 pm #4673

  +

  Markku Aro – Kestän Mitä Vaan

  Kuka ei tuntisi Markku Aroa? Hän on yksi Suomen tunnetuimmista laulajista, joka lähti valloittamaan kuulijoita 1960-luvulla. Markun ura alkoi hänen voitettuaan Lappeenrannan laulukilpailun, jonka jälkeen hänestä tuli aluksi Kuopion Poplokki -yhtyeen solisti.

  Markku Aro julkaisi ensimmäisen albuminsa vuonna 1967, mutta suuren yleisön huomio kiinnittyi häneen vasta vuonna 1970, kun hän edusti Suomea Eurovision laulukilpailussa. Kilpailun esikatseluissa Markku Aro esitti kappaleen ”Tie uuteen päivään”, joka ei kuitenkaan päässyt kisalavalle asti.

  Markku Aron uran suurimpia hittejä ovat kappaleet ”Jokainen arkiaamu” ja ”Kuihtuu kesäinen maa”, mutta hänen tunnetuin kappaleensa lienee ”Kestän Mitä Vaan” vuodelta 1977. Kappale todella herätti suurta huomiota aikanaan, sillä sen sanoitukset kertoivat suomalaisten elämänvaikeuksista ja ankeasta taloustilanteesta 70-luvun laman aikana. Toisaalta kappale on myös lohdullinen, sillä se kertoo siitä, että vaikka kaikki on vaikeaa, niin yhdessä kestämme mitä vaan.

  ”Kestän Mitä Vaan” on erityisesti Suomen kansan rakastama laulu. Sen sanoitukset ovat syvään juurtuneet suomalaisten mieliin, ja siksi kappale kuullaan edelleen usein erilaisilla juhla- ja tapahtumalavoilla. ”Kestän Mitä Vaan” on myös hyvin suosittu urheilutapahtumissa, jossa sen sanoma yhdessä hengittämisestä ja yhdessä kestämisestä, on loistava huutoäänimerkki.

  Markku Aro on yksi Suomen rakastetuimmista mieslaulajista. Hänen esiintymistyylissään on aina ollut rohkeutta, joka on yhdistetty aitoon herkkyyteen. Markku on laulanut monia suomalaisille tärkeitä lauluja ja on pysynyt maamme musiikkitaivaan ykkösnimissä yli viiden vuosikymmenen ajan.

  Lopuksi voimme todeta, että Markku Aro on merkittävä lahja suomalaiselle musiikille. Hänen laulunsa ovat suomalaisille tuttuja ja rakastettuja sekä niissä käsiteltävät teemat ovat ajankohtaisia ja valaisevia. ”Kestän Mitä Vaan” on esimerkki siitä, kuinka laulun sanoma voi olla hyvin voimaannuttava ja lohduttava koko yhteiskunnalle, ja sillä on edelleen paikka suomalaisten sydämissä.
  **

 • Sinun täytyy olla kirjautuneena sisään vastataksesi tähän aiheeseen.