Lento Peruttu Mitä Tehdä

 • Tämä aihe on tyhjä.
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • 21 kesäkuun, 2023 klo 8:56 pm #3608

  +

  Lento peruttu – Mitä tehdä?

  Tarkista lennon peruuntumisen syy

  Ennen kuin aloitat toimimaan, selvitä miksi lento peruttiin. Jos peruutus johtui lentoyhtiön syytä, he ovat vastuussa korvaamaan sinulle mahdolliset kulut, kuten uuden lennon tai majoituksen. Jos lähtöselvitys oli jo tehty, sinulla on myös oikeus korvaukseen.

  Ota yhteyttä lentoyhtiöön

  Ota yhteyttä lentoyhtiöön ja selvitä, miten sinun kannattaa edetä. Usein he voivat tarjota sinulle uuden lennon tai siirtyä seuraavaan lentoon saman päivän aikana. Jos lento peruttiin matkanjärjestäjän toimesta, ota yhteyttä heihin ja pyydä heitä hoitamaan tilanteen puolestasi.

  Harkitse muita kuljetusvaihtoehtoja

  Jos et pääse perille ajoissa uuden lennon tai siirron takia, harkitse muita matkavaihtoehtoja. Voit esimerkiksi ottaa junan tai bussin perille tai vuokrata auton ja ajaa perille itse. Muista kuitenkin, että nämä vaihtoehdot voivat olla kalliimpia kuin lentäminen.

  Tutki mahdollisuudet korvaukseen

  Jos lento peruttiin lentoyhtiön syytä, sinulla voi olla oikeus korvaukseen. EU-lainsäädännön mukaan matkustajalla on oikeus korvaukseen, jos lentoyhtiö ilmoittaa lennon peruuntumisesta alle 14 päivää ennen lähtöä. Korvauksen suuruus riippuu matkan pituudesta ja pituushaulen mukaan voit saada jopa 600 euroa korvausta.

  Vie valitus Airhelpille

  Harkitse Airhelpin käyttämistä, jos et saa korvausta lentoyhtiöltä. Airhelp voi hoitaa korvaushakemuksen puolestasi ja saada sinulle korvauksen. Airhelpin käyttäminen on helppoa ja he ottavat vain pienen osan korvauksestaan palkkiona.

  Loppusanat
  Lennon peruuntuminen voi aiheuttaa paljon stressiä ja epämukavuutta matkustajalle, mutta onneksi on olemassa keinoja selviytyä tilanteesta. Ole yhteydessä lentoyhtiöön ja selvitä mahdollisuudet uuden lennon tai korvauksen saamiseen. Jos lentoyhtiö ei tarjoa korvausta, harkitse Airhelpin käyttöä. Muista myös tutkia muita kuljetusvaihtoehtoja päästäksesi perille ajoissa.
  **

 • Sinun täytyy olla kirjautuneena sisään vastataksesi tähän aiheeseen.