Kysy Mitä Vaan

 • Tämä aihe on tyhjä.
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • 21 kesäkuun, 2023 klo 8:55 pm #5064

  +

  Kysy Mitä Vaan – Artikkeli Suomessa Asuville Ihmisille

  Suomessa asuminen on monella tapaa ainutlaatuista. Pidämme kiinni omista perinteistämme ja arvoistamme, mutta olemme myös avoimia uusille ajatuksille ja muutoksille. Tästä syystä monet ulkomaalaiset ovatkin ihastuneet Suomeen ja sen kulttuuriin.

  Kaikilla meillä on joskus kysyttävää, johon emme ole löytäneet vastausta. Seuraavassa käymme läpi muutamia yleisiä kysymyksiä, joita Suomessa asuvilla saattaa olla mielessä.

  Mitä teen, jos olen menettänyt työpaikkani?

  Työttömyys voi tuntua ahdistavalta, mutta Suomessa on kattava sosiaaliturvajärjestelmä, joka auttaa työttömiä selviytymään arjesta. Työttömyyskorvaus on yleensä noin 60 prosenttia edellisestä palkasta. Lisäksi on olemassa muita tukimuotoja, kuten asumistukea ja toimeentulotukea. Työttömyysaikana kannattaa myös käyttää hyväksi työ- ja elinkeinotoimistojen palveluita, jotka auttavat työnhakijoita löytämään uuden työpaikan.

  Miten saan uuden ystäväpiirin?

  Uuden ystäväpiirin löytäminen Suomessa voi olla haastavaa, varsinkin, jos olet muuttanut ulkomailta. Suomessa on kuitenkin monia erilaisia tapoja tutustua uusiin ihmisiin, kuten harrastukset, vapaaehtoistyö ja erilaiset tapahtumat ja kurssit. Myös erilaiset yhdistykset ja järjestöt voivat tarjota hyvän tilaisuuden löytää samanhenkisiä ihmisiä.

  Miten voin oppia suomen kielen?

  Suomen kielen oppiminen voi olla haastavaa, mutta se on tärkeää, jos haluaa integroitua suomalaiseen yhteiskuntaan. Suomen kielen taito avaa myös ovia työelämässä ja auttaa kommunikoimaan suomalaisten kanssa. Suomen kielen kursseja järjestetään yleisesti aikuisille, ja niitä voi etsiä muun muassa internetistä. Myös monet työ- ja elinkeinotoimistot tarjoavat suomen kielen kursseja.

  Miten selviän pitkästä ja pimeästä talvesta?

  Suomessa talvet ovat pimeitä ja pitkiä, mutta silti me suomalaiset selviämme niistä joka vuosi. Yksi tärkeimmistä keinoista selviytyä talvesta on liikkua ulkona. Suomessa on lukuisia talviurheilumahdollisuuksia, kuten hiihto, luistelu ja lumilautailu. Myös luonnossa liikkuminen ja talvinen maisema voivat olla hienoja kokemuksia. Lisäksi valoisuutta voi lisätä erilaisilla valolähteillä kuten kynttilöillä ja led-valoilla.

  Miten voin löytää sopivan asunnon?

  Suomessa on monia erilaisia asuntomahdollisuuksia, kuten vuokra- ja omistusasuntoja. Asunnon etsiminen ei ole aina helppoa, mutta onneksi Suomessa on olemassa monia asuntojen välittäjiä, jotka auttavat löytämään sopivan asunnon. Myös internetistä löytyy palveluita, jotka auttavat asunnon etsimisessä. Kannattaa myös pitää mielessä, että vuokrakämpän lisäksi on olemassa muita vaihtoehtoja, kuten kimppakämppä ja vuokra-asuntojen vaihto.

  Suomessa asuminen voi tuntua aluksi haastavalta, mutta vähitellen oppii löytämään oman tapansa selviytyä arjesta. Tärkeintä onkin pitää mieli avoinna ja olla valmis oppimaan uusia asioita. Suomessa on monia mahdollisuuksia elää onnellista ja täyttä elämää.
  **

 • Sinun täytyy olla kirjautuneena sisään vastataksesi tähän aiheeseen.