Kuopio Mitä Tehdä

 • Tämä aihe on tyhjä.
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • 21 kesäkuun, 2023 klo 8:56 pm #3557

  +

  Kuopio – Pohjois-Savon helmi

  Tutustu kaupunkiin

  Kuopio on noin 118 000 ihmisen kaupunki Pohjois-Savossa. Kaupunki tarjoaa monipuolisia aktiviteetteja ja mielenkiintoisia nähtävyyksiä. Tämä kaupunki on ehdottomasti vierailun arvoinen.

  Koe kulttuuria

  Kuopiossa on lukuisia kulttuuritapahtumia ympäri vuoden. Esimerkiksi vuoden aikana järjestetään monenlaisia musiikkifestivaaleja, kuten Kuopio Tanssii ja Soi -festivaali. Myös ainutlaatuinen Iisalmen barokkiorkesteri esiintyy Kuopiossa.

  Vierailu Kuopion kaupunginteatterissa tai Kuopion Musiikkikeskuksessa on monelle kulttuurinnälkäiselle mieluinen kokemus. Musiikkikeskuksessa on tarjolla useita konsertteja ympäri vuoden ja kaupunginteatteri esittää monipuolisia näytöksiä.

  Nauti luonnosta

  Kuopio on tunnettu myös upeasta luonnostaan. Kaupunki sijaitsee järven rannalla ja tarjoaa mahdollisuuden monipuoliseen vesiliikuntaan. Kallaveden rannoilla on myös useita uimarantoja, joissa voi nauttia lämpimistä kesäpäivistä.

  Kuopiossa on myös useita ulkoilureittejä niin kävelyyn kuin pyöräilyynkin. Puijon tornista avautuu upeat maisemat. Puijon portailta ylös kiipeäminen on paikallisten pidetty keino kuntoilla.

  Kuopion maalaismaisemat ovat hurmaavia, ja ne ovat ulottuvilla jo lyhyen ajomatkan päähän kaupungista. Kesäisin on lempiaika osallistua marjastukseen tai sienestykseen.

  Tarjolla on herkullista ruokaa

  Kuopio tunnetaan myös herkullisesta ruoastaan. Savolainen ruokaperinne on tarjolla monissa ravintoloissa ja kahviloissa. Puijon tornin ravintola on tunnettu upeasta näköalastaan sekä korkealuokkaisesta ruuastaan.

  Kuopion tori on ehdottomasti vierailun arvoinen paikka. Siellä myydään paikallisia herkkuja kuten kalaa, lihaa ja hunajaa.

  Yöelämä ja tapahtumat

  Kuopiossa on myös vilkas yöelämä sekä monenlaisia tapahtumia. Myös urheilu on vahvasti edustettuna Kuopiossa. KalPan jääkiekko-ottelut Pohjantähden Areenalla ovat paikallisille tärkeitä tapahtumia.

  Jos etsit vauhdikkaampaa tekemistä, niin Kuopiossa on myös karting-rata ja Flowpark korkeiden puiden latvoilla. Lapsiperheille suosittelemme vierailemaan Kuopion Zoon eläinpuistossa.

  Lopuksi

  Kaiken kaikkiaan on selvää, että Kuopio on monipuolinen kaupunki, jossa jokaiselle löytyy tekemistä. Eri vuodenaikoina Kuopiossa järjestetään erilaisia tapahtumia, joten voit vierailla kaupungissa useamman kerran ilman että tekeminen loppuu kesken.

  Jos etsit kaupunkia, jossa yhdistyy herkullinen ruoka, kaunis luonto ja monipuoliset aktiviteetit, niin järvi-Suomen helmi Kuopio on ehdottomasti paikka sinulle.
  **

 • Sinun täytyy olla kirjautuneena sisään vastataksesi tähän aiheeseen.