Kun Ei Jaksa Mitään

 • Tämä aihe on tyhjä.
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • 21 kesäkuun, 2023 klo 8:56 pm #3076

  +

  Kun Ei Jaksa Mitään – Opas jaksamisen tueksi Suomessa

  Jokainen meistä on joskus tuntenut, että ei jaksa mitään. Elämä tuntuu raskaalta ja toimintakyky on heikentynyt. Tämä tunne voi johtua monista eri asioista kuten stressistä, unenpuutteesta tai henkisistä haasteista. On tärkeää tunnistaa nämä tunteet ja löytää keinoja, jotka auttavat jaksamaan arjessa.

  Suomessa keskustelu mielenterveydestä ja jaksamisesta on lisääntynyt merkittävästi viime vuosina. Tämä on hienoa ja erittäin tärkeääkin, sillä vaikka olemmekin yksi maailman onnellisimmista maista, mielenterveysongelmat ovat valitettavasti yleisiä.

  Tässä artikkelissa käymme läpi joitakin keinoja, jotka voivat auttaa jaksamaan, kun ei jaksa mitään.

  1. Liiku

  Liikunta on erinomainen tapa pitää huolta sekä fyysisestä että henkisestä hyvinvoinnista. Liikunnan avulla keho vapauttaa hyvää oloa tuottavia hormoneja, kuten endorfiineja, jotka voivat auttaa lievittämään stressiä ja masennusta.

  Ei ole tärkeintä, millaista liikuntaa harrastat, vaan se, että liikut. Jo pieni kävelylenkki lounastunnilla tai jumpatunneilla käyminen voi auttaa parantamaan mielialaa ja lisäämään energiaa.

  2. Huolehdi unesta

  Unen merkitystä ei voi liikaa korostaa. Unenpuute voi vaikuttaa negatiivisesti mielialaan ja toimintakykyyn. Yritä siis nukkua riittävästi ja huolehdi unenlaadusta. Tähän voi auttaa esimerkiksi säännöllinen nukkumaanmenoaika, rauhallinen ympäristö ja vähentynyt kofeiinin käyttö iltaisin.

  3. Hae apua

  Joskus tarvitaan ulkopuolista apua jaksamisen tueksi. Jos tunnet, että et pärjää yksin, ota yhteyttä esimerkiksi terveyskeskukseen, psykologille tai terapeutille. He voivat auttaa löytämään keinoja, jotka auttavat sinua jaksamaan arjessa paremmin.

  4. Rentoudu

  Stressi ja kiire voivat vaikuttaa negatiivisesti jaksamiseen. Yritä siis löytää tapoja rentoutua ja vähentää stressiä. Tämä voi olla esimerkiksi joogaa, meditaatiota tai rentoutumisharjoituksia.

  5. Muokkaa arkea

  Jos arki tuntuu uuvuttavalta, kannattaa tarkastella omia arjen rutiineja. Voit esimerkiksi priorisoida tehtäviä ja delegoida tarvittaessa. Muista myös, että kaikkea ei tarvitse tehdä täydellisesti. Pienet muutokset arjessa voivat auttaa jaksamaan paremmin.

  6. Tee asioita, jotka tuottavat iloa

  Vietä aikaa ihmisten kanssa, jotka tuottavat sinulle hyvää oloa. Tee asioita, joista nautit. Tärkeintä on löytää juuri sinulle sopivia tapoja, jotka auttavat jaksamaan arjessa.

  Kun ei jaksa mitään, on tärkeää muistaa, ettei ole yksin. Pienillä teoilla ja muutoksilla arjessa voi saavuttaa merkittäviä tuloksia. Muista siis huolehtia omaa hyvinvointiasi ja hakea tarvittaessa apua, jos koet sen tarpeelliseksi.
  **

 • Sinun täytyy olla kirjautuneena sisään vastataksesi tähän aiheeseen.