Kotivakuutus Mitä Korvaa

 • Tämä aihe on tyhjä.
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • 21 kesäkuun, 2023 klo 8:57 pm #2786

  +
  Kotivakuutus on yksi tärkeimmistä vakuutuksista, jonka voit hankkia. Se suojaa kotisi sisältöä ja rakennetta vahingoilta, kuten tulilta, varkauksilta ja vesivahingoilta. Tärkeintä on kuitenkin tietää, mitä kotivakuutus korvaa ja mitä ei. Tässä artikkelissa käymme läpi tärkeimmät asiat kotivakuutuksesta ja sen korvausmahdollisuuksista.

  Mitä kotivakuutus korvaa?

  Kotivakuutus korvaa yleensä vahingot, jotka aiheutuvat kodin rakenteelle ja irtaimistolle. Useimmat kotivakuutukset kattavat:

  – Tulipalot, jotka aiheuttavat vahinkoa kotirakenteille ja irtaimistolle.
  – Vesivahingot, kuten putkirikot, viemäritukokset tai vuotavat pesukoneet.
  – Myrskyvahingot, kuten kaatuneet puut tai rikkoutuneet ikkunat.
  – Varkaudet tai murrot, joiden seurauksena kodin omaisuus katoaa tai vahingoittuu.
  – Vahingonteot, kuten ilkivaltaa, graffiti tai muuta tahallista vahingontekoa.
  – Luonnonilmiöt, kuten tulvat, maanvyöryt tai maanjäristykset. Huomaa, että joissakin tapauksissa luonnonilmiövakuutus on erikseen.

  Kotivakuutus korvaa usein myös väärinkäytöksiä, kuten perheenjäsenten tekemät tahalliset vahingot, vaikka ne tuskin ovat vakuutuksen ajamia. Kannattaa kuitenkin tarkistaa, että kotivakuutus sisältää koko perheen ja että sen ehdot ovat selvät.

  Mitä kotivakuutus ei korvaa?

  Kotivakuutus kattaa monia vahinkoja, mutta se ei kata kaikkia. Alla on muutamia asioita, jotka kotivakuutus yleensä jättää korvaamatta:

  – Omien tavaroiden tahallinen tuhoaminen tai hukkaaminen.
  – Kodin muutostyöt, jotka aiheuttavat vahinkoa. Esimerkiksi, jos puret seinän johdosta ja aiheutat vahingon sähköjohdoille, kotivakuutus ei korvaa tätä.
  – Vahingot, jotka aiheutuvat laittomista toimista, kuten huumekaupasta tai muusta laittomasta toiminnasta.
  – Vahingot, jotka aiheutuvat kodin laiminlyönnistä. Jos esimerkiksi taajamaan ei asenneta tarpeeksi savuhälyttimiä, kotivakuutus voi olla mitätön.

  Kotivakuutukseen ei myöskään sisällytä koskaan kaikkia mahdollisia vahinkoja. Jos esimerkiksi asut alueella, jota uhkaa tulva, sinun on hankittava erikoisvakuutus, joka kattaa sen. Kannattaa myös tarkistaa, onko kotivakuutus riittävä, jos sinulla on kallisarvoisia esineitä, kuten koruja tai taideteoksia. Näissä tapauksissa voi olla mielekästä hankkia erikoisvakuutus.

  Kuinka voin saada kotivakuutuksen?

  Kotivakuutus on helppo ottaa käyttöön lähes kaikissa vakuutusyhtiöissä. Useimmat vakuutusyhtiöt tarjoavat kattavia kotivakuutuksia, jotka voidaan räätälöidä yksilön tarpeiden mukaan. Esimerkiksi Helsingissä voi tarvita erilaista suojaa kuin pienessä kylässä Pohjois-Suomessa.

  Kotivakuutus maksaa yleensä muutaman kympin kuukaudessa. Tärkeintä on löytää kotivakuutus, joka vastaa henkilökohtaisia tarpeita ja on taloudellisesti järkevä.

  Mitä minun tulee tehdä, jos minulla on kotivakuutuksessa korvattava vahinko?

  Jos sinulle sattuu kotivakuutus kattama vahinko, tärkeintä on toimia nopeasti. Ilmoita vahingosta vakuutusyhtiöllesi mahdollisimman pian ja kerro, mitä on tapahtunut. Vakuutusyhtiö auttaa sinua korvausvaatimuksen tekemisessä ja tarjoaa yleensä korvausten maksun.

  Jos vahinko on suuri, kannattaa pyytää ammattimainen arvioija arvioimaan vahinko. Arvioija tarkistaa vahingon laajuuden, jonka mukaan korvausmäärät määräytyvät.

  Yhteenveto

  Kotivakuutus on erittäin tärkeä vakuutus, joka suojaa kotirakennuksia ja irtaimistoja vahingoilta, kuten tulipaloilta, varkauksilta ja vesivahingoilta. Kotivakuutus korvaa monia vahinkoja, mutta se ei kata kaikkia. Tärkeintä on tarkistaa, että kotivakuutus vastaa henkilökohtaisia tarpeita ja että sen ehdot ovat selkeät. Jos sinulle sattuu korvattava vahinko, ilmoita vahingosta vakuutusyhtiöllesi mahdollisimman pian ja kerro, mitä on tapahtunut.
  **

 • Sinun täytyy olla kirjautuneena sisään vastataksesi tähän aiheeseen.